Ja sgu! Jeg får mit eget tv-program

Hotdog med landsennep og solbærsyltede rødløg

Hotdog med landsennep og solbærsyltede rødløg

Jeg skal først fra denne sommer til at holde sommerferie i Danmark, nu da jeg har købt sommerhus i Vestsjælland. Og for Søren, hvor jeg dog glæder mig. For selv om jeg plejer at rejse til Italien eller Spanien, så har jeg tilbragt alle mine barndoms somre (og stadig nogle uger hvert år) på Kullen i Skåne, hvor jeg altid er taget med min mor i gårdbutikker for at købe æg, grøntsager og specielle produkter. Der er noget helt særligt ved, at det ikke er industriel storproduktion, men bare lokale råvarer og kærlighed bag. Og derfor er det med stor glæde, at jeg nu har fået mulighed for at reklamere for Landmad, der har gjort det lettere for sådan en som mig at få fat i lokale varer fra hele Danmark.

Følg mig her på Insta

For som inkarneret bybo betyder det nu, at gårdbutikkerne er kommet tættere på i form af Lidl, og at jeg derfor nemt og bekvemt kan få en lille del af det skønne danske land hjem i køkkenet. Landmad er et tæt samarbejde med lokale producenter & madhåndværkere fra hele landet, og de første 41 varer fra Landmad har nu ramt hylderne i Lidl, og sortimentet udvides løbende.

Lidl hotdog

Følg mig her på Facebook

Sådan laver du hotdog med rødløg

Denne hotdog er – som de fleste andre af slagsen – meget let at lave. Du skal naturligvis bruge en god pølse. Her har jeg brugt en Merquez-lammepølse, men du kan i princippet bruge en hvilken som helst slags. Jeg vil dog helt klart anbefale noget med et højt kødindhold.

Jeg er altså faldet helt for denne eddike. Den dufter fantastisk af solbær, og jeg glæder mig til at finde masser af anvendelsesmuligheder til den. Den stammer fra det idylliske Tåninge nær Skanderborg.

Dit store rødløg skærer du i små tern, og så blander du dem med to tsk sukker og en halv tsk salt. Og så 2-3 spsk solbæreddike.

Og så skal sådan en fætter da også have både sennep og ketchup. Jeg kunne lige så godt gå hele vejen og benytte mig af de nye, lækre produkter, jeg havde fået tilsendt, og de skuffede altså ikke.

LÆS OGSÅ: Grillet pizza med nduja og zucchini

Det var en lækker sød, gul sennep samt en tomatsmagende sag også fra Landmad. Med henholdsvis sennepsfrø og solmodne tomater fra Samsø. Slet, slet ikke dumt på den nu salte og syrlige hotdog.

Nu er jeg selv en stor fan af koriander, og jeg synes den fine krydderurt var helt genial til min hotdog. Men hører du til den del af befolkningen, der synes, det smager af sæbe, så drop det eller brug persille.

Og så? Jamen, spis! Jeg lover, det er godt.

2 kommentarer

 • Rose-Marie

  jeg vil gerne have opskrift på solbær eddike 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Niklas Foodroar

   Jeg har altså bare købt den i Lidl 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ja sgu! Jeg får mit eget tv-program