Hårdt arbejde: 12 timer med ost og vin

Smuk salat med blomkål, æble og flower sprouts

Salat med blomkål og æble

Hej allesammen. Lad mig med det samme undskylde, at jeg har været lidt fraværende på bloggen i den seneste uges tid. jeg har ganske enkelt været lidt ophængt af særligt tre ting, som har berøvet mig min dyrbare bloggertid.

Følg mig her på Insta

Den ene var en frygtelig omgang mavesmerter, der varede weekenden ud, og så har den ellers stået på arbejde, arbejde og arbejde. Sagde jeg tre ting? Nå, jeg har vist allerede glemt den sidste, fordi de andre har fyldt så meget.

Jeg går derfor blidt til værks med noget så enkelt som en salat. Den slags kræver ofte dårligt en opskrift, og er du som mig, så kan det jo være rart bare at se på nogle billeder og samle inspiration.

Jeg faldt over disse smukke blomkålsstykker i SuperBrugsen, og jeg var slet ikke i tvivl om, at jeg ville lave noget af dem.

Først blancherede jeg dem i saltet, kogende vand i et lille minuts tid.

LÆS OGSÅ: To lækre og lette salater

Derefter kølede jeg dem hurtigt ned og skar dem i cirka halve stykker, der hvor der er hæftet sammen, så de ikke smuldrer.

Jeg blandede dem med flower sprouts, som jeg rev små stykker af og så endelig æble, som kunne give lidt sødme.

Flower sprouts er en nyudviklet kålsort, som er en blanding af rosenkål og grønkål. De er dejligt sprøde og har ikke den for mig så uvenlige smag af netop rosenkål.

Her er jeg på Facebook

Jeg gav den en pæn sjat af en rigtig god olivenolie. Og naturligvis lidt havsalt og en lille smule citron, som også forhindrer æblestykkerne i at blive brune.

Den kan også med fordel få balsamico og skiver af en god Parmigiano Reggiano, hvis du altså ikke er veganer.

Dekorativ og super som tilbehør til eksempelvis grillmad.

LÆS OGSÅ: Grillkylling med fennikelsalat

salat med blomkål og æble

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hårdt arbejde: 12 timer med ost og vin