Smørstegt laks med jordskokkecreme

Basic burger med fritter og chilimayo

Burger med fritter

Burger med fritter og chilimayo

Ej, altså! Har du nu lavet burgere igen, Niklas?

Ja, det er nemlig lige, hvad jeg har. For jeg elsker burgere. Og i dag har jeg tømmermænd, fordi jeg var til fest i går midt ude i den skov, hvor jeg altid legede som barn og siden drak øl, spillede guitar og røg muntre substanser.

Der blev udvekslet anekdoter i hundredvis fra dengang, mens kolde Tuborg blev skyllet ned i skæret fra bålets flammer, og der blev skrålet med på alt fra ‘Mona, Mona, Mona’ til ‘California Dreaming’.

Jeg spiller faktisk stadig lidt. Det kan du se her – men det er på eget ansvar … jeg er ret rusten. 😀

Nå, men det var de der burgere vi kom fra. Jeg har brug for dem i dag. Og en kold cola. Er der ikke et venligt menneske, der gider at komme forbi med en?

Men altså, der er jo egentlig ikke så meget at sige. Hvis du spørger mig, er det vigtige det rette kød og den rette bolle. Så kan det ikke gå helt galt.

FØLG MIG PÅ FJÆSBOGEN HER

Derfor. Køb nogle gode, fedtede smørfyldte Briocheboller og det bedste kød, du kan finde.

Du kan også bage dem selv. Det kan jeg ikke finde ud af. Se når det går helt galt her

Trick fra Jamie Oliver

I en optimal verden hakker du selv dit højreb, men du kan naturligvis også bare bruge almindeligt hakket kød. Blandt det med salt og peber og lad det stå lidt, før du former bøffer af dem.

Eller følg mig på Instagramseren

Når du steger dem, har jeg et lille trick fra Jamie Oliver. Du vender bøfferne, lægger osten på, og giver panden et lille skvæt vand, hvorefter du hurtigt lægger et låg henover. Efter 20 sekunder smelter dampen så osten, der fordeler sig smukt over bøffen.

Jeg er vild med lynsyltede rødløg og laver altid sådanne, når jeg spiser burgere eller hotdogs. Eller til grillmad. Det tager ingen tid og lave, og du kan se hvordan her: SÅDAN LAVER DU LYNSYLTEDE RØDLØG.

Fantastiske fritter

Fritterne er uhyre lette at lave. Ofte gider jeg ikke alt svineriet, der er forbundet med friture, så disse kom bare i ovnen. Det bedste trick til at få dem lækre og sprøde er at dryppe olie henover dem på bagepladen og vende dem rundt i det. Og så må der ikke være for mange af gangen. De skal kunne ligge frit. På den måde bliver de præcis så sprøde, som du kunne ønske det.

Giv dem cirka en halv time ved 200 grader. Det varierer alt efter tykkelse og ovn, så tag ikke min tid alt for alvoligt. Bare sørg for at tage dem ud, før de bliver mørkebrune.

Sådan laver du mayonnaisen

Chilimayonnaisen er også dejligt nem. Du tager en tsk dijonsennep, en tsk vineddike og et drys salt samt en æggeblomme. Sørg for at det hele er stuetempereret. Rør det sammen.

Dernæst drypper du en smule solsikkeolie eller anden neutral olie i under konstant omrøring, og efterhånden som det begynder at samle sig, kan du hælde en lind stråle i indtil din mayonnaise har den ønskede konsistens. Dernæst tilsætter du den ønskede mængde chilipulver. Jeg kan godt lide, at der er smæk på.

Velbekomme. 🙂

Til burger med fritter og chilimayo skal du bruge

Briocheboller
Hakket oksekød (helst højreb)
Ost (helst cheddar – her brugte jeg i mangel af bedre svensk Prästost)
Heinz
Lynsyltede rødløg (se hvordan du laver dem her)
Syltede agurker
Et enkelt salatblad som pynt
Mayonnaise

Fritter

Kartofler (en fast sort)
Salt
Olivenolie

Chilimayo

Æg
Solsikkeolie
Vineddike
Salt
Peber
Dijonsennep
Chilipulver

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smørstegt laks med jordskokkecreme