Fennikelsalat med æble, gulerod og squash

Fennikelsalat
Hvis du er en af de faste læsere her på siden, vil du nok har opdaget, at der ikke er voldsomt mange salatopskrifter.
Det er egentlig primært af den årsag, at man kan føle sig helt dum ved at give en opskrift på noget, der er så enkelt.
Men nogle gange gør jeg det alligevel, fordi jeg elsker salat, og fordi der er virkelig stor forskel på, hvordan sådanne kan skrues sammen.
Denne lille fennikelbaserede salat er i hvert fald rørende let at lave og smager herligt – især til grillmad. Jeg kan virkelig godt lide den lidt anisagtige smag fra den spøjst udseende grøntsag.
Lynsyltet fennikel
Først skærer du din fennikel i ganske tynde skiver på langs. Dem lægger du ned i en skål med eddike, salt og lidt sukker og trækker, mens du ordner resten.
Jeg kan godt lide at tilstræbe at skære alle grøntsager i cirka samme stil. Her valgte jeg at tænke i stave – cirka af størrelse som pommes frites.
Jeg skar broccoli, æble, gulerod og squash, og så gemte jeg de kønne fennikeltoppe og pyntede salaten med dem til sidst.
De skiveskårne, lynsyltede fennikelstykker blev blandet sammen med resten, hvorefter jeg pressede først en halv citron over (så æblestykkerne ikke blev brune, ligesom syren er god, hvorefter den fik salt og peber og så min allerbedste olivenolie.
Jeg serverede den til grillet kylling. Men mere om i næste uge.
Til fennikelsalaten skal du bruge
1 fennikel
1/2 Squash
1 æble
Broccoli efter behov
2 gulerødder
GOD olivenolie
1/2 citron
Til marinaden
4 spsk eddike (vineddike)
1 tsk sukker
1/2 tsk salt
Ingen kommentarer endnu