Grillet makrel med grillgrønt og to slags dip

Den nemmeste lille tuntatar

snapseed-91

Let og lækker tuntatar.

Og så stod jeg igen der hos fiskehandleren. Jeg havde ellers fundet en god en af slagsen på Istedgade – ganske tæt på min bopæl, men han har været lukket ned i frygteligt lang tid uden at give en forklaring.

Det har desværree resulteret i, at jeg gennem nogen tid har spist for lidt fisk. For enten har jeg skullet i Torvehallerne, der i øvrigt har det bedste udvalg eller også har jeg skullet bruge den på Værnedamsvej, hvor udvalget omvendt er for småt.

Men da min ældste datters skole ligger på Frederiksberg, kører jeg ofte Niholaen igennem netop Værnedamsvej, hvor jeg så nogle gange på hjemturen går ind hos fiskehandleren, der for nogen tid siden blev overtaget af den tidligere ejers søn. Det er godt, for han er markant mere kundevenlig end den gamle.

Her faldt jeg foruden en lækker islandsk laks over noget tun. Og da jeg har fuld tillid til fiskehandleren, som næppe har købt et underlødigt produkt omfattet af tidens tunskandaler (nogle af dem bliver proppet med nitrit, så de ser røde ud, selv om de kun holder en kvalitet, der egner sig til dåser), købte jeg et lille stykke. Billigt er det jo ikke, men … god tun smager jo godt.

Denne var også lige, som den skulle være. Jeg ville egentlig have brugt den til sashimi, men det gjorde jeg også tidligere på ugen, og da min kone heller ikke havde lyst til ceviche, måtte der andre boller på suppen.

Det blev til denne tuntatar, som er lige så let at lave, som den er lækker og frisk.

5 tips til den uspiselige All Inclusive-buffet

Først tager du og skærer tunen ud i ganske små stykker. I princippet kan du også godt blende den, men jeg kan godt lide, at der er lidt struktur tilbage.

Dernæst udbælger du en flok lækre, grønne ærter. Skærer fine stykker blomkål og små agurketern og blander det hele sammen. Du smager til med salt og peber og giver det en voksen mængde olivenolie (AF GOD KVALITET!! Ellers ødelægger du den fine smag af tunen). Jeg ville have foretrukket koriander, men jeg havde kun basilikum, og det gav en dejlig italiensk duft til serveringen.

Pres lidt citron henover lige før servering. Ikke før. For så bliver det til ceviche.

Det er næsten for let. Men det smager ikke desto mindre fremragende.

Mamma Marinellas spaghetti pesto alla trapanese


Tuntatar – Du skal bruge

Tun – meget frisk
Helt friske bælgærter
Blomkål – rå
Agurk
Olivenolie – GOD
Koriander eller basilikum
Salt og peber

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grillet makrel med grillgrønt og to slags dip