Min indiske livret: Lam i karry med spinat

11 uhyggelige ting du ikke vidste om gluten

Gluten er noget af det mest ondskabsfulde på denne jord. Det ved man.

Gluten er noget af det mest ondskabsfulde på denne jord. Det ved man. I den japanske gyserfilm ‘Ringu’ (også kendt som ‘The Ring’) var det oprindeligt gluten, der kom ud af fjernsynet og ikke en pige med langt, sort pandehår. Men det vurderedes af filmselskabet at være for uhyggeligt.

GLUTEN: Hvis der er noget, vi har lært af de senere års sundhedsspalter i dameblade, på blogs og af hende blondinen med den kraftige øjenmakeup og hestehalen nede i fitnesscenteret, så er det, at gluten er roden til alt ondt.

Meget få af os ved egentlig, hvad gluten er for en størrelse, men alligevel ved vi, at vi skal frygte den som pesten.

Skræmmende 0,5 procent af os lider da også af glutenallergi. Disse danskere er givetvis glade for, at hele 28 procent af alle nylancerede fødevareprodukter, som supermarkederne lancerede i 2017, præsenteredes som glutenfri.

OPSKRIFT: Denne spaghetti carbonara indeholder utrolige mængder gluten

Som ansvarsfuld madblogger skal jeg ingenlunde stå uden for denne anti-gluten trend, og derfor får du her i folkesundhedens og forbrugeroplysningens ædle navn for første gang …

10 UHYGGELIGE TING DU IKKE VIDSTE OM GLUTEN

1. Da bombeflyet Enola Gay fløj over Hiroshima, medbragte man ikke blot atombomben Litte Boy, men også en sæk gluten. Piloten Paul Tibbets fik dog i sidste øjeblik at vide over radioen, at der ikke var givet grønt lys fra præsident Roosevelt til også at smide sækken, da det med præsidentens ord ’would be too damn cruel’.

2. Det var i virkeligheden gluten, der slog Oluf Palme ihjel.

3. Børnelitteratur har ændret sig gennem årene, og historien om Lille Rødhætte er ligeledes blevet tilpasset et stadig mere følsomt publikum. I den oprindelige historie, er det en glubsk gluten, hun møder i skoven, og som senere sluger både den lille pige og hendes bedstemor.

LEV LIVET PÅ KANTEN: Bestil et billigt bord hos en restaurant, der serverer glutenholdig mad

4. I hovedstadsområdet findes der mindst 14 selvhjælpsgrupper, der behandler folk, som i barndommen har været udsat for gluten.

5. Stadig flere palæontologer er gået væk fra teorien om, at et stort meteor skulle have udryddet dinosaurerne. Man mener nu, at gluten er den hovedmistænkte.

LÆS OGSÅ: 12 morsomme madmisforståelser

6. En nyligt lækket rapport har vist, at den daværende svenske regering indgik en studehandel med danskerne om at lukke Barsebäck, hvis danskerne til gengæld lovede at begrænse mængden af gluten i de eksportvarer, der skulle fragtes til Sverige.

7. Overborgmester Frank Jensen (A) arbejder for at få dieselbilerne ud af København. Hvad mange borgere ikke ved er, at han har nedsat et særligt udvalg til at kigge på gluten, som ifølge kommunens topforskere slår flere mennesker ihjel end luftforureningen.

8. Da tidligere præsident George W. Bush opfandt udtrykket ’Ondskabens akse’, hentydede han i første udkast til Nordkorea, Iran, Irak og Gluten.

LÆS OGSÅ: 10 svenske madvarer du er nødt til at kende

9. Den næste store katastrofefilm fra Hollywood, der ventes at opnå samme indtjening som ’Det tårnhøje helvede’ og ’The day after Tomorrow’, er ’Gluten Armageddon’.

10. De sociale myndigheder på Østerbro har kendskab til mindst tre mødregrupper, som ikke har bandlyst gluten ved sammenkomster med baby.

11. Inden narkobaronen Pablo Escobar besluttede sig for at satse på kokain, eksperimenterede han med at sælge gluten. Men han droppede det i 11. time, da han fandt det både for vanedannende og uansvarligt.

4 kommentarer

 • Christine Schmidt

  Nok er det lidt tid siden du udgav dette indlæg, men hvor er det dog genialt! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Niklas Foodroar

   Haha, det var sødt sagt. 😀
   Jeg giver en glutenfri bolle ved lejlighed. 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Faldt lige over det her indlæg – hvor er det genialt 👍😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Niklas

   Haha, tusind tak Rikke. Det var sødt sagt. 🙂 Jeg tror bare, jeg havde fået nok af at høre om alle dem, der tror, de lider af glutenallergi 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min indiske livret: Lam i karry med spinat