Mandagspasta - gør det let for dig selv

Ovnkylling med sofritto og fløde

Denne ovnkylling er ikke for sarte sjæle, men skulle vi ikke lige glemme alt om slankekost for en stund?

Denne ovnkylling er ikke for sarte slankesjæle, men skulle vi ikke lige glemme alt om slankekost for en stund?

Hvis du er som jeg – og de fleste andre danskere i øvrigt – så står du nogle gange nede i supermarkedet på vej hjem fra arbejde med et tomt blik i øjnene og prøver at visualisere, hvad der skal på tallerkenen i aften.

Du sukker, mens du kigger ned i kølediskene, og det ender alt for ofte med, at du uinspireret tager de ting, du plejer og tilbereder dem, som du plejer. Med andre ord tager du enten et halvt kilo hakket kød eller måske en flok kyllingelår.

Det gjorde jeg også i går. Men jeg endte dog alligevel med et resultat, der smagte så godt, at jeg fik lyst til at dele det med jer.

Jeg ville egentlig bare have parteret kyllingen og gnedet stykkerne med olie salt og peber og lagt noget timian på. Men tingen var, at jeg følte trang til noget mere substantielt. Jeg havde lyst til noget sauce i en mere fyldig skikkelse.

Men lad os lige tage den forfra. Før jeg havde parteret kyllingen og gnedet stykkerne med olivenolie, timian, salt og peber og lagt dem ned i et ovnfast fad, snittede jeg løg, gulerødder og blegselleri og lagde det i bunden af fadet. Det er den del, man kalder en sofritto. Det er hele grundstenen i det italienske landkøkken.

Derefter kyllingestykkerne ovenpå.

Jeg tilføjede hønsebouillon, så det cirka dækkede grøntsagerne, men altså ikke for meget af kyllingen, der først skulle have noget sprødhed i ovnen og lidt gurkemeje for farvens skyld.

Retten skal have mindst 45 minutter ved cirka 180 grader, eller indtil kyllingen er gennemstegt. Mærk på den. Deæk den med sølvpapir, så snart den er flot gylden, så bliver den ikke tør. Tværtimod.

Jeg bruger i øvrigt altid skroget til at koge bouillon til en anden gang. Bare smid det i en gryde med gulerødder, løg,  selleri og hele peberkorn og kog det. Si det bagefter og tilsæt først salt, når du ikke skal reducere det mere. Ellers kan det blive for salt.

Anyway! Det var et lille sidespor.

Når der er gået en halv times tid, så hæld fløden i og fordel den, så smagene bliver blandet. Kort før tid tilsættes en peberfrugt skåret i små dele, så den stadig beholder lidt bid.

Server med ris.

Det er en ret fed ret, men den smager forrygende, og ungerne vil elske den. Håber jeg.

Det gjorde mine i hvert fald. 🙂

Du skal bruge
1 (øko)Kylling
250 g fløde
Hønsebouillon – så det dækker bunden
Gulerødder – 2 stk
Løg – 1 stort
Selleri – 2 blade
peberfrugt – 1 stk
Laurbærblade – 2 stk
Timian
Hvidløg – 3 hele fed
Persille
Evt lidt karrypulver eller gurkemeje

Serveres med løse ris

2 kommentarer

 • Maiken

  Ser lækker ud😱 og må sige at den i mine øjne (små fed og har lagt livsstilen om for flere år siden) så er den ikke slem overhovedet. Jeg ville bare spise en gang salat til eller blomkåls ris..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Niklas

   Hej Maiken
   Tusind tak. Dejligt du synes, den ser indbydende ud. Men ja, jeg ved godt, at det ikke ligefrem er en sund ret, Jeg plejer også at servere en salat til, og ja, man kan jo godt bruge eksempelvis squashstrimler til. 🙂
   Ha’ en dejlig weekend.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mandagspasta - gør det let for dig selv