Rispandekager med confit af andelår

Spaghetti med BLOGmuslinger

Spaghetti alla cozze

Spaghetti in sugo pommodoro alle cozze.


Spaghetti med blåmuslinger

Ciao belli!

Det er ikke ligefrem nogen hemmelighed, at jeg er bidt af en gal italiener. Og i særdeleshed, når det gælder maden, vinen og la bella vita – det smukke liv. Og noget af det, jeg allerbedst kan lide ved Italien, er enkelheden. At fravælge det komplekse til fordel for det ligefremme. I livet såvel som på tallerkenen. At fokusere på ganske få råvarer – for med gode råvarer går det sjældent helt galt.

Følger du mig på Facebook?

Her er en ret, som jeg er blevet inspireret til på Sicilien, i Puglia og i Sperlonga i det sydlige Lazio, hvor frutti del mare spiller en store rolle i den daglige madlavning i stedet for rødt kød. Herhjemme er venusmuslinger desværre fandens dyre (koster typisk 180 for et net i Torvehallerne), men til gengæld koster blåmuslinger næsten ingenting. Og de er faktisk bedre her til lands end i Italien, hvis du spørger mig. Særligt ud på de sidste vintermåneder.

Tre toprestauranter du skal besøge i Rom

Anyway. Denne ret smager så fandens godt, at jeg hver gang sidder og ryster på hovedet over, hvor genial jeg er. Jeg forstår faktisk ikke, hvorfor jeg ikke er blevet tildelt en eller anden pris …

Og det bedste af det hele? Den er sååååå latterligt nem at lave.

Følg mit private liv på Instagram

Lækker tomatsauce

Du starter med at lave tomatsaucen. Dæk panden med en god olivenolie. Sauter to fed hvidløg skåret i papirtynde skiver og hæld så en dåse  rigtig god passata i – for eksempel af mærket Mutti. Tilsæt et glas tør hvidvin og høj varme. Hemmeligheden bag en god tomatsauce er gode tomater og tid. Lad den derefter simre i mindst en halv time tilsat salt og peber efter behag og en teskefuld sukker samt en kvist timian og evt. et skvæt Balsamico.

Min romerske renselse

Så er det tid til at drøne muslingerne i. Sørg på forhånd for at have fjernet de muslinger, der ikke har lukket sig, når du har skyllet dem og eventuelt banket på dem.

De skal derimod alle sammen åbne sig, når de efter at have ligget under låg 10-15 minutters tid ikke blot er blevet faste, let orange og har tilført retten masser af smag. Det er jo naturens egen bouillon.

Pastaen sættes over samtidig med muslingerne i rigeligt vand (husk omrøring). Til denne ret er spaghetti det bedste – og sørg nu for at koge den meget al dente. Når den næsten er klar, så hæld den ned til tomatsaucen og muslingerne og rør det hele godt rundt og få smagene blandet.

21 ting vi kan lære af italienerne og omvendt

Lige før servering drysser du med rund hånd friskhakket persille og en fintskåret chili på.

Det her er en af de retter, hvor summen af smagen er meget større end ingredienserne selv.

Buon appetito.


Du skal bruge

Blåmuslinger (et net)
Spaghetti (eks. Rummo eller Barilla)
Tomatpassata 400 ml
Hvidvin – et glas
Hvidløg – 2 fed
Timian
Persille
Chili
Balsamico

En fast tilbagevendende ret i mit køkken.

En fast tilbagevendende ret i mit køkken.

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rispandekager med confit af andelår