Tre lækre og sunde småretter

Sprød hvidløgskylling med risotto

Kylling med risotto

Nej, jeg vil ikke starte med at sige ciao i dag. For det her er ikke en italiensk opskrift. Engang kom jeg for skade til at dele en opskrift, hvor jeg serverede laks med risotto (som i øvrigt smagte fremragende) i en italiensk madgruppe, og jeg var meget tæt på at blive smidt ud – vel at mærke efter at være blevet latterliggjort og beskyldt for både det ene og det andet. 😀

Det her er altså en dansk opskrift. Men tag nu ikke det så tungt, kære ven. For det smager altså ret så godt.

⇓Følg mig her på Instagram⇓

Som så ofte før lærer nød nøgen kvinde at spinde. Jeg havde med andre ord ikke nogen særlig plan for aftenens madlavning, men netop hjemvendt fra Sverige havde jeg købt en pakke kyllingeoverlår (de kan altså noget med kyllinger derovre).

LÆS OGSÅ: 20 ting du ikke vidste om Sverige og svenskerne

Til gengæld havde jeg ingen planer om, hvad jeg ville gøre med dem. Jeg havde heller ikke nogle normale ris, og da jeg ikke synes, at kylling og pasta ret ofte klæder hinanden (der sker dog undtagelser), måtte jeg gå køkkenskabet efter. Jeg havde heldigvis masser af risotto – og endda af den fine Carnaroli-sort, som du kan købe lige her.

Følg Foodroar på Facebook lige her

Derfor blev det til den nemme løsning med sprød, ovnstegt kylling og risotto.

Sådan laver du hvidløgskylling med risotto

Kyllingeoverlårene gnides med olivenolie, havsalt og peber. Dernæst pressede jeg hele fire fed hvidløg ud over dem, og underst i det ovnfaste fad lagde jeg en kvist timian under hvert lår.

Jeg smed det i ovnen i cirka 35-40 minutter ved 200 graders varmluft. Og løbende overhældte jeg kyllingestykkerne med safterne fra fadet. Det er simpelthen en fantastisk og tilfredsstillende beskæftigelse.

Dernæst sauterede jeg finthakket løg og hvidløg i olivenolie (du kan også bruge smør) og hældte så den passende mængde ris ned i. Se hvor meget på pakken – alt efter hvor mange i er.

OPSKRIFT: Hønsekødssuppe med nudler, æg og friterede løg

Rør det godt rundt og lad olien trænge ind i risene. Dernæst giver du det et glas hvidvin. Hvis du ikke har det, så spring det over.

Nu skal du så bare tilføre hønsebouillon løbende. En kop af gangen. Hver gang det er ved at blive tørt, så er det i med mere. Det tager små 20 minutter, før risene er klar. Lad det være lidt flydende. Smag til med masser af peber og lidt hvidvinseddike. Og eventuelt lidt parmigiano reggiano eller grana padano. Ikke for meget. Og så et skvæt citron.

Server eventuelt som på billedet samt en skål grøn salat. Hæld eventuelt lidt af skyen fra fadet over retten samt en lækker olivenolie.

OPSKRIFT: Kylling i thai-indisk fusionscurry

Til hvidløgskylling med risotto skal du bruge

Kyllingeoverlår 1-2 per person

Havsalt (eks Maldon)

4 fed hvidløg + 1 til risottoen

Timiankviste

Peber

Risottoris (helst Carnaroli)

(1 glas hvidvin)

Ca. 1 liter hønsebouillon – se på pakken, hvor meget der skal bruges til mængden af ris

1 lille løg – finthakket

Hvidvinseddike

Evt Parmigiano Reggiano

Gerne lidt citron

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tre lækre og sunde småretter