Karrysild - hurtigt og herligt

De lækreste vaniljekranse – luksusudgaven

Vanlijekranse

Vaniljekranse

Glææææædelig jul allesammen. Stik mod almindelig opfattelse – især min egen – hænder det stadig oftere for tiden, at jeg kaster mig over det søde køkken. Og når det nu er jul, så skal man da have noget så julet som vaniljekranse. Det er i hvert fald min yndlingssmåkage.

Jeg har eksperimenteret lidt med forskellige opskrifter fra bøger og madbloggere og er kommet frem til denne, der var et kæmpe hit hos både børn og voksne i min husholdning.

SE MIN GUIDEFILM TIL VANILJEKRANSE HER

Følg mig her på Insta

Jeg skal gerne indrømme, at mine billeder ikke ligefrem blev ret smukke, men det skal altså ikke ødelægge det for de søde små vaniljekranse. Giv dem endelig en chance.

Er min opskrift så bedre end andres? Sikkert ikke. Men den er i hvert fald lækker, og frem for alt så let, at selv jeg ikke kan ødelægge noget undervejs.

SÅDAN LAVER DU DEN LÆKRESTE KONFEKT

Sådan laver du vaniljekranse

Først tager du dine mandler og støder dem fint i en morter.

Dernæst tager du dine vaniljestænger og tager den lækre vanilje ud. For at udnytte de dyre stænger optimalt, prøvede jeg et trick, som vist nok kom fra Meyer. Du blender ‘barken fint sammen med sukker’. Jeg brugte en lille elektrisk kværn til kaffebønner.

Så samler du det hele i en skål sammen med mel og marcipan, og smørret presser du ud i med fingrene. Det er ret sjovt og klistret. Og til sidst tre æg.

Få mere inspiration og film på min Facebookside

Jeg brugte min KitchenAid til at røre det hele sammen til en lind masse.

Nu er det enormt vigtigt, at det køler af. Det har jeg lært på den svære måde. Stil det mindst en halv time i køleskabet, og bliver det for varmt undervejs, må det ind igen.

Jeg brugte igen min KitchenAid til at lave selve kransene. Saml dem i … nå, ja kranse.

Jeg har prøvet flere forskellige løsninger, men jeg fik mest ud af at bage dem ved cirka 200 grader i cirka otte minutter ved grillfunktionen.

Til vaniljekranse skal du bruge

200 g marcipan

500 g hvedemel

3 æg æg

350 g smør

2 vaniljestænger

250 gram sukker

50 gram mandelmel

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Karrysild - hurtigt og herligt