Værsgo! Det store indiske festmåltid

Det er fandeme for vildt

– Jamen, foretager du dig overhovedet andet end at lave mad, Niklas? Man kan godt lidt få det indtryk, når man fra tid til anden hopper ind på din blog.

Den svarer jeg lige selv på: Det gør jeg skam. Blandt andet underviser jeg i et gymnasiefag, der hedder Kommunikation og it, og så skriver jeg en hel del artikler.

Følg mig her på INSTA

Og på FACEBOOK

Og så er jeg blevet engageret i noget ganske andet, som jeg har beskrevet i blogindlæggget Breaking: Jeg er blevet dommer.

Jeg er nemlig blevet dommer i konkurrencen Årets Vildtret, hvor formålet er at fremme brugen af vildtkød ved at gøre det tilgængeligt i eksempelvis danske supermarkeder og kantiner. Vildtkød er nemlig ikke blot lækkert og magert, men det stammer også fra dyr, der har haft et ganske andet og bedre liv end mange af de grise, kyllinger og køer, der ender på vores middagsborde.

Den indledende runde, hvor de bedste finalisterne skulle udvælges, fandt sted på det meget smukke Sølyst, der er en meget fin og traditionsrig landejendom i Klampenborg, hvor jeg for første gang mødte mine meddommere.

Her er de andre dommere

  • Grethe Andersen | Tidligere chefkonsulent i Mad, Måltider & Ernæring i Landbrug & Fødevarer
  • Søren Bisp | Chefkonsulent, PhD, Future Farmning. SEGES
  • Mikkel Bækgaard | Journalist, blogger (Mikkel’smadblog)
  • Lisbeth Dalgaard | Indehaver af MENY Dalgaard i Hørsholm og bestyrelsesformand i De Samvirkende Købmænd
  • Rasmus Krarup Jensen | Redaktør på livsstilsmagasinerne Connery, M! og Mandekogebogen samt madblogger.
  • Henrik Willert Nielsen | Direktør på Den Kongelige Skydebane Sølyst, kok og jæger. Medlem af sensorisk smagspanel på KU-Life.

LÆS OGSÅ: Pitabrød med indisk krydret oksekød

Det var planen, at det højst skulle tage to timer, men det endte med mere end det dobbelte, fordi det var så ufatteligt mange produkter, der skulle smages.

Nærmere bestemt hele 53 vildtprodukter passerede mine gane, hvilket gjorde, at jeg nærmest måtte trilles ud til bilen og køres til behandling for skørbug.

Når det så er sagt … For fanden, hvor var der meget velsmag. Der var indsendt lækre vildsvinepølser til grillen, hjortespegepølser, patéer og sylter. Enhver carnivors våde drøm.

Samtlige 53 produkter skulle vurderes og karakterbedømmes på forskellige skalaer alt efter udseende, konsistens, opfindsomhed, harmoni, vildtsmag og vigtigst – samlet smag. Derefter blev pointene for samtlige dommere lagt sammen, og det blev afgjort, om det givne produkt gik videre til finalen.

Det var skide sjovt, men altså også benhårdt. Man skulle ikke tro, at det kan være så krævende at spise pølser i godt selskab ved et luksusbord i Nordsjælland, men I guder …

Det er svært at bevare fokus og give karakterer i så mange kategorier og forholde sig til en så enorm mængde produkter uden reelle pauser indlagt. Samtidig skal man undgå at blive for mæt og bevare lysten til mere kød.

Det lykkedes os ikke desto mindre i fællesskab at finde de produkter, der går videre til finalen i Årets Vildtret på Als 3. og 4. november.

Finaleprodukterne er som følger

1. Vildsvinespegepølse, Torpegaard Slagterbutik i Skævinge

2. Vildtspegepølse med vesterhavsost og mandler, Slagteren i Højslev

3. Jægerens skræk: Vildtgrillpølse med ramsløg, Slagteren i Højslev

4. Rådyrsylte, Slagteren i Højslev 5. Krondyrsnack med basilikum og tomat, Slagter Sørensen & Co., Videbæk

6. Vildsvinesnack med hvidløg, Slagter Jacob i Kalundborg

7. Vildmedister, Byens Køkken i Odense

8. Vildtterrine med Frederiksdal Rancio, Restaurant GonzarlezFeilberg, Nakskov

9. Saltet og røget andebryst, Restaurant GonzarlezFeilberg, Nakskov

10. Brunchpølse med krondyr, Vedersø Vildt, Ulfborg

11. Krondyrspegepølse med løg, Vedersø Vildt, Ulfborg

12. Vildtspegepølse med fennikel, Røgeriet Egtved

13. Røget krondyrkølle, Røgeriet Egtved

14. Vildt-ringridder med 8 krydderier, Røgeriet Egtved

15. Vildtspegesnack lagret i 6 mdr. med trøffel, Røgeriet Egtved

Jeg håber på at se nogle af jer dernede. <3

Der var også lidt at drikke til. Nøjedes dog med et enkelt glas, da jeg skulle holde tungen lige i munden og ikke forstyrre smagsløgene for meget.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Værsgo! Det store indiske festmåltid