Basic burger med fritter og chilimayo

Grillkylling med fennikelsalat

Grillkylling med fennikelsalat

Velkommen tilbage, mes amis.

Kanske I også har lagt mærke til det. Det er jo næsten sådan en Indian Summer. Altså en sommer efter sommeren. Jeg har i hvert fald nydt solskinnet i de seneste dage. Også så meget, at jeg igen har fået lyst til at grille.

Desværre er jeg endt i en højst frustrerende situation – nærmest et paradoks. For jeg er så heldig at have en virkelig dejlig tagterrasse, hvor jeg kan tage Weberen i brug og spise med udsigt over byens tage, men en flok gul- og sortstribede vandaler har ødelagt sensommeren deroppe.

Regnbue foodroar

Jeg tog dette billede den anden dag. Jeg var simpelthen så blæst bagover af regnbuens skønhed. Lige indtil en af mine Facebookvenner skrev: ‘Nå, sådan ser det ud, når en enhjørning tisser’.

FØLG MIG MEGET GERNE PÅ FACEBOOK FOR FLERE TIPS OG TRICKS <3

ELLER PÅ INSTAGRAM 🙂

For inden for en radius af sandsynligvis 10 meter er der nemlig et hvepsebo, og de små sataner er kun blevet flere, mere nærgående og mere aggressive, som efteråret har nærmet sig.

Jeg har ikke en jordisk chance for at finde frem til dem, da det vil være en gambling med mit liv og førlighed at kravle ud på taget, så jeg er bare nødt til at æde mit nederlag og måske næste år skaffe en drone og et missil med gift.

Men lad nu ikke mine lidelser komme dig til last. For sidste gang, jeg grillede, blev det altså til denne lækre grillkylling med en grov fennikelsalat.

LÆS OGSÅ: Grillet bearnaiseburger – så forkert, men dog så rigtig

Sådan marinerer du kyllingen

Grillkylling smager godt. Basta. Og med den rette marinade kan du løfte den til noget helt særligt. Og med lige præcis grillmad må der godt komme smæk på marinaden. Her er ingen grund til at holde det til 2-3 ingredienser.

FIND DE FEDESTE TILBUD LIGE NU HOS KITCHENTIME.DK

Jeg tog en stor skål og blandede 2 tsk Dijonsennep, 1 spsk balsamico og lidt sød chilisauce fra grønthandleren, saften fra en halv citron, 1 tsk chilipulver, salt og peber. Samt de friske krydderurter timian, rosmarin og salvie. Du kan naturligvis bytte dem ud med nogle, du selv har stående.

LÆS OGSÅ: Indisk-inspirerede kyllingelår til grillen

Jeg pressede tre fed hvidløg ned i og rev et lille løg. Dernæst lod jeg det stå natten over. Men mellem os, så er en time eller to helt okay. Det skal nok komme til at smage herligt alligevel.

Kyllingestykkerne grilles i cirka 20 minutter. Bryst mindre end lår. Tør jeg sige: ‘lidt ligesom et forspil?’

Det må ikke blive tørt (lummer reference ikke tilsigtet). Sørg for at vende det ofte og pensl det mange gange med marinaden.

Jeg var simpelthen så begejstret for denne grillede kylling, og jeg serverede den sammen med en fennikelsalat med æble, gulerod og squash. SE HVORDAN DU LAVER DEN HER.

Nå ja, og så min signaturdip baseret på fed, græsk yoghurt. SE HVORDAN DU LAVER DEN HER.

Jeg vil anbefale enten et glas af en god grilldrue som Shiraz eller Primitivo til.

Grillet, marineret kylling

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Basic burger med fritter og chilimayo