Børnevenlig mad: Lækre lår i tomat

Lækker kålsalat med veganske boller

snapseed-39

Disse boller er 100 procent vegetariske. Og de smagte herligt med denne kålsalat.


Kålsalat med vegetarboller:

Lad mig hellere sige det som, det er. Jeg er ikke veganer. Men mange af de ting, jeg elsker, er der ikke kød i.
Jeg har egentlig ikke nogle dogmer i mit køkken. Jeg køber meget gerne økologisk, og jeg tænker da også på den verden, min børn skal vokse op i, men helt grundlæggende er det altoverskyggende, at det smager godt. Ellers kan det være lige meget. Et meget godt eksempel er den der leverpostej fra Hanegal. I det tilfælde vælger jeg konsekvent den klassiske fra Stryhns, fordi den ganske enkelt smager godt. Det gør Hanegals økologiske ikke. Jeg håber, at giganten med den kendte grovhakkede snart laver den samme i en økoversion, hvor grisene har haft et bedre liv.

LÆS OGSÅ: Den dejligste Daal

Den anden dag stod jeg så i Føtex på Fisketorvet og kiggede ned i køledisken, og så lå der det her snydekød til kun 25 kroner for en pakke. Det ligner langt hen af vejen hakket oksekød, men er 100 procent plantebaseret. Engang ville jeg have fnyst hånligt af den slags, men jeg vil faktisk gerne spise mindre kød, og jeg besluttede mig for at give det en chance.

Jeg besluttede mig ligeledes for at lave det til frokost og kombinere det med en lækker og sund salat.

LÆS OGSÅ: Bring sommeren tilbage med denne frække dip


‘Kødet’ blandede jeg med salt, peber, revet løg, lidt Dijonsennep og en sød chilisauce. Det kunne have været alt muligt andet, men det var lige, hvad jeg følte for. Jeg kunne have tilføjet hakket koriander, persille, timian, hvidløg.  Jeg satte det til side, mens jeg fintsnittede spidskål og skar meget tynde skiver blomkål og gulerod.

Det var også her, jeg lige skar et rødløg i tynde skiver og lagde det i en skål, hvori jeg hældte æblcidereddike (du kan også bruge en anden eddike), to teskefulde sukker og lidt salt.

Jeg blancherede nogle grønne asparges i et minuts tid og kølede dem hurtigt ned under den kolde hane. Hønen var skredet for længst …

De blev skåret i skrå, aflange skiver og blandet med tern af æble. Jeg blandede det hele og lagde også rødløgene i.

Herefter lavede jeg boller (eller frikadeller om man vil) af ‘kødet’, og stegte dem i olivenolie. Jeg huskede også at give dem salt og peber.

Jeg hældte resten af lagen fra rødløgene over salaten, gav det en meget rundhåndet portion olivenolie (sørg for at den er af goooood kvalitet) og dryssede med Maldon-salt. Til sidst bollerne oven på og drys med koriander og hakket chili – hvis du kan lide begge.;-)

Jeg havde et frokostmøde med min gode veninde Jessica Sky, der er vegetar og var eet begejstret for min nye ret. Det var dejligt at få den godkendt.

Jeg havde et frokostmøde med min søde veninde Jessica Sky, der er vegetar og var ret så begejstret for min nye ret. Det var dejligt at få den godkendt.


Og hånden på hjertet. Det smagte rigtigt lækkert. Det var en fyldig, grov salat med både sødme og syre, og bollerne gav følelsen af protein og umami.

LÆS OGSÅ: Jeg kan ikke bage – kan du gætte, hvad det er?

Men det er vigtigt – og det må jeg understrege – at huske på, at det ikke for alvor minder om oksekød i hverken smag eller konsistens. Man skal ikke se det som snydekød, men som et selvstændigt og interessant produkt. Det minder på nogle måder næsten mere om falafel end oksekød, og det smuldrer på en anden måde, da fibrene i planteproduktet jo ikke er dem dem i en okse.

Vil jeg gøre det igen?

Meget let svar: Absolut! Det smager godt og er et spændende produkt, som jeg gerne vil eksperimentere mere med. Jeg har siden brugt det i stedet for oksekød i en kødsauce, og det smagte glimrende. Mine børn elskede det. Det er en nem måde at nedbringe kødforbruget på.

snapseed-40

Kålsalat med vegetarboller

snapseed-41

Kålsalat med vegetarboller.

Du skal bruge

Plantebaseret ‘kød’ (fås efterhånden i de fleste supermarkeder)
Sød chilisauce
Rødløg
Æblecidereddike
Citron
Blomkål
Spidskål
Asparges
Chili
Koriander
Æble
Gulerod
Vegatabilsk olie

Alle mængder er efter dit behov

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Børnevenlig mad: Lækre lår i tomat