Cremet spaghetti med squash, porre og broccoli

Ovnkylling med smukke rodfrugter

Hvis du får fat i nogle flotte gulerødder i andre farver, kan det gøre retten endnu smukkere.

Hvis du får fat i nogle flotte gulerødder i andre farver, kan det gøre retten med ovnkylling endnu smukkere.


Når det bare skal være nemt, sundt og lækkert, så er der få bedre veje at gå, end at drøne en ovnkylling og nogle rodfrugter sammen i et fad.

Det er så uendeligt taknemmeligt, og hvis ellers man har fået fat i en kylling af en rimelig kvalitet, så kan det næsten ikke gå galt, og mulighederne er uendelige.

Da jeg forleden ikke havde ret meget tid til at ordne aftensmaden, og jeg stod nede i supermarkedet, så var det derfor denne ret, der endte med at redde dagen. Jeg havde egentlig troet, at der ville være rester til dagen efter, men kyllingestykkerne forsvandt på pigernes tallerkener, som var de lavet af det pureste vanilleis.

PRØV OGSÅ: Roars røvergryde

Jeg parterede kyllingen og gemte skroget, som jeg kogte sammen med gulerødder, løg, laurbærblade, peberkorn og selleri for at få en hønsebouillon.

Dernæst skar jeg alle rodfrugterne i cirka samme størrelse skiver og delte løgene over og lagde dem som bund i et ildfast fad sammen med hvidløgsfeddene.

PRØV OGSÅ: Mammas grytkyckling – fra min mor til dig

Jeg gned kyllingestykkerne ind i olivenolie, (ret meget) salt og peber, hvorefter jeg anbragte dem halvt oven på rodfrugterne. Timianen fordelte jeg rundt omkring. Og sørgede også for at få kvistene ned mellem rodfrugterne. Herefter hældte jeg bouillonen ned.

Jeg gav den cirka en time ved 200 grader. Det første kvarter uden stanniol. Herefter overdækket for at holde på fugten.

Server med løse ris og eventuelt denne chili.

PRØV OGSÅ: Coq au vin – kylling til hele familien

Jeg håber, du også synes om retten. <3

Du skal bruge
1 kylling – husk at de økologiske smager bedre
Gulerødder – 6 stk (synes det er flot, når man finder dem i flere farver som på billedet)
Pastinak – 2 stk
Persillerod – 2 stk
Bladselleri – 3 stk
Løg – 3 stk (overskårne)
Timian – et lille bundt
Hønsebouillon – 1/2 l (svarende til en terning)
Olivenolie
Hvidløg (3 hele fed)

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cremet spaghetti med squash, porre og broccoli