Kyllinge-curry med tomat og kokosmælk

Pitabrød med indisk krydret oksekød

Pitabrød er noget af det mest taknemmelige at have med at gøre. Her er de fyldt med indisk inspireret oksekød og hjemmelavet chili.

Pitabrød er noget af det mest taknemmelige at have med at gøre. Her er de fyldt med indisk inspireret oksekød og hjemmelavet chili.

Pitabrød – de minder mig lidt om klassefesterne i sjette klasse. Dengang i firserne, hvor de var en lige så selvfølgelig del af arrangementet som Whitney Houston på anlægget, akavet kinddans og Jolly-Cola etiketterne med Skolegraffiti a la ’Hvad ville du gøre, hvis Jesus kom til Danmark? Rykke Preben Elkjær ud på fløjen’. Den sidste uskyldsrene tid, før det hele gik op i billig-bajere, bh’er og ballade.

Jeg kunne desværre ikke finde et billede med skolegraffiti, men her er nogle rariteter fra mine gemmer fra skoletiden. Colaetiketter, bilkort og kærestebreve ...

Jeg kunne desværre ikke finde et billede med skolegraffiti, men her er nogle rariteter fra mine gemmer fra skoletiden. Colaetiketter, bilkort og kærestebreve …

Dengang var de oftest fyldt op med skinketern eller dåsetun i vand (pitabrødene og ikke pigernes bh’er), og det var sjældent nogen stor gastronomisk oplevelse, når man stod der med sin paptallerken, der hvert øjeblik truede med at knække under presset fra det dampende brød, der var fyldt til bristepunktet med førnævnte samt skivet agurk, tomat, icebergsalat og en røvfuld Thousand Island-dressing enten hældt direkte fra flaske eller blandet af ketchup, sennep og yoghurt.

Gider du ikke lave mad i aften, så få store rabatter på restaurantbesøg på Earlybird.dk

Hvis det gik vildt for sig, havde nogen lavet en kødsauce, som så endte i pitabrødet. Oftest med det resultat, at alt dryppede nådesløst igennem det tynde brød og gjorde din polotrøje fra Lacoste mindre pastelfarvet og klart mindre attraktiv at presse sig op mod i den der kinddans.

Mens jeg stadig kan høre Whitney synge ’I Wanna Dance (with somebody) for mig, er det vist tid til, at jeg kommer til sagen. For jeg har ved flere lejligheder siden købt pitabrød (aldrig bagt dem – thi mine bageevner kan ligge på et meget lille sted) og fyldt dem med primært shawarma, som jeg har lavet på grillen.

Men min grill står på min terrasse på sjette sal, og på denne årstid er det lig med forfrosne fingre og forkølelser, så i stedet vil jeg her anbefale disse brød med et frækt fyld af primært hakket kød.

Det store problem ved at kombinere dem med kødsauce har jeg allerede beskrevet. Derfor gælder det om at lave en lidt mere tør løsning.

Bliv medlem af GOODIEBOX og modtag hver måned en boks med 5 -7 beautyprodukter for kr. 160,-. Værdien vil altid være minimum 550 kr.

Jeg går indisk-inspireret til værks. Så før, jeg bruner kødet (okse eller lam), varmer jeg vegetabilsk olie op i en sauterpande, hvorefter jeg tilsætter kardemommekapsler, nelliker, kanelstang, spidskommen og laurbærblade og giver det et minuts tid, så alle smagene kan trænge ud i olien. Derefter det finthakkede løg. Sauter det indtil det er blødt. Så kommes kødet på – helst ikke det hele på en gang. Husk det skal stege og ikke koge.

OPSKRIFT: Prøv også denne lækre og enkle Thai beef salad

Brun det godt, og tilsæt så gurkemejen. Derefter din fond eller bouillon. En kop cirka. Lad det simre ved medium varme, og når væsken er næsten helt væk, er retten klar. Smag til med salt, peber og chili.

Herefter fylder du pitabrødet, som du lyster. Jeg plejer at åbne det ganske meget og lægge kød nederst, og måske lidt mere øverst.

Brug gerne en yoghurtdip bestående af fed yoghurt iblandet revet citronskal, dijonsennep, Hellmann’s mayonnaise, salt, peber og måske lidt spidskommen.

Og så er det helt afgørende, at du bruger min chilidip. Den får du opskriften på her. Den er som skabt til pitabrød.

Jeg håber, du synes om det. For mig er det i hvert fald en lækker lille variation over det klassiske pitafyld. 😊

Du skal bruge
Hakket oksekød – 500 g – du kan også bruge lam eller eventuelt kylling, hvis du ikke spiser okse.
Pitabrød
Kardemommekapsler – 5 stk
Spidskommen – 1 tsk.
Laurbærblade – 3 stk.
Chili – 1/2 tsk.
Gurkemeje – 1 tsk.
Kanel – 1 stang
Nelliker – 5 stk.
Løg –  1 stk.
Hvidløg – 1 fed
Oksebouillon (200 ml)
Salt
Peber
Salat efter eget ønske – men brug f. eks. spidskål rødbedespirer og lynsyltede rødløg
Koriander eller bredbladet persille

Lynsyltede rødløg
Rødløg skæres i skiver og blandes med hvidvinseddike (eller hvilken som helst eddike), sukker og salt.

Chilidip
Klik her – denne chilidip er goooood.

6 kommentarer

 • Bia

  Hvordan kan det være indisk når inderne ikke spise oksekød? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Niklas Foodroar

   Jamen, muslimer udgør cirka 6-7 procent af den Indiske befolkning, og ud af 1,35 milliarder mennesker er det alligevel en pæn sjat 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Steen

  Kanelstang..hvor meget er det i stødtkanel?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Niklas

   Jeg tror, jeg ville bruge en lille teskefuld 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ER lækkert. Jeg laver af og til en marokkansk inspireret version med hakket lam. Den er også god.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kyllinge-curry med tomat og kokosmælk