Verdens letteste chilidip

Verdens letteste chilidip

Hvidløget kan sagtens udelades.

I den gode chilidip kan hvidløget sagtens udelades.


Jeg ved ikke, om det her er verdens bedste eller verdens letteste chilidip. Men jeg kan i hvert fald love, at den er ufatteligt let at lave, og den smager fremragende. 🙂

Chilidip: Det hele startede med, at jeg prøvede at efterligne den der klassiske chilidip, du altid får på shawarmabaren. Det tog mig et par forsøg, før jeg forstod, at man bruger tomatpuré i stedet for hakket tomat. Men til sidst nailede jeg den, og så gik jeg ellers i gang med at eksperimentere.

Selv kan jeg godt lide de små hidsige thai-chilier, som man får i Thai-supermarkeder i de fleste større byer i landet. Men vil du have en chili, der minder mere om den på shawarmabarerne, så brug den røde standardchili fra supermarkedet. Den udfylder rollen perfekt. Jeg kan desværre ikke huske navnet. De skal dog helst være røde. Ikke for smagens skyld, men for farvens.

Nuvel. Fyr chilierne ned i en blender sammen med koriander, citron, salt, sukker, hvidvinsddike og tomatpuréen samt eventuelt et fed hvidløg, hvis du vil have mere kant. Faktisk skal alt i på nær olien, hvorefter du blender det ganske fint. Hører du til dem, der ikke kan lide koriander, så brug eksempelvis bladpersille eller mynte i stedet – eller udelad helt de friske krydderurter.

Tomatpureen kan i øvrigt ristes af først, hvis man vil fremhæve sødmen og gøre den mindre bitter. Men det er efter min bedste overbevisning ikke nødvendigt.

OPSKRIFT: Den bedste ceviche

Smag dippen til og hæld den ned i en lille skål, som du herefter dækker med vegetabilsk olie. Den kan enten være helt neutral, eller du kan gøre den lidt mere elegant med en god ekstra jomfru-olivenolie.

Så let kan det gøres. Den er hånden på hjertet friskere og bedre end de fleste færdige chilisaucer, du kan købe.

Den egner sig særligt godt til shawarma, grillede hotdogs og grillspyd. Ja, faktisk næsten alt grillet kød. Men den kan også bruges som supplement til chili con carne eller endda som dip til hjemmelavede chips.

Du skal bruge
To håndfulde chilier
Hvidvinseddike – evt æbleeddike
Neutral olie el. olivenolie
En dåse Tomatpure
En håndfuld koriander
En spsk. Sukker
Evt. et fed hvidløg

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Verdens letteste chilidip