Lammerisotto – mæh fuld tilfredshedsgaranti

Lammerisotto
Jeg elsker risotto. Det er ingen hemmelighed. Men jeg havde indtil for nylig aldrig prøvet at lave en risotto med lam. Og det var tilsyneladende en fejl. For denne lammerisotto var i al ubeskedenhed aldeles fantastisk. Selv blind høne kan finde korn, ved I.
Den kræver lidt tid at lave, men til gengæld er gevinsten helt utrolig. Den skal nemlig som så mange andre retter have lov til at hygge sig i mange timer.
Naturligvis ikke selve risottoen, men den ragú, der skal bruges til den.
Nuvel, lad mig ikke opholde dig længere …
Sådan laver du lammerisotto
Det helt afgørende for denne lammerisotto er, at du har lavet en god lammeragú. Det tage noget tid, men til gengæld garanterer jeg dig, at du vil blive så glad for denne af slagsen, at du og din familie sender mig et takkekort eller i det mindste et virtuelt kram.
Risottoen starter du således:
Først sauterer du et halvt løg i meget små tern i en god olivenolie og tilfører så risottorisene.
Bland dem godt i olien, og hæld så et glas hvidvin ned i og lad det fordampe.
Herefter tilføjer du din lammebouillon. Allerhelst fra din lammeragú. Dog kan det være, at der ikke er væske nok, og derfor bør du have ekstra bouillon stående.
Hver gang væsken er næsten fordampet, tilfører du mere bouillon. Men husk at det hele tiden skal være meget fugtigt og lidt flydende.
Når du har nået den ønskede konsistens, så blandt den godt med de helt møre og trevlede lammestykker og server den.
Drys med en god parmesan og evt frisk hvidløg, citronskal og persille samlet i en gremolata. Det smager SÅ godt!
Buon appetito.
Det skal du bruge til din lammerisotto
Lammebov og/eller lammeskank (det meste er ben)
2 store gulerødder
2 stænger blegselleri
1 stort løg
2 dåser hakket tomat (god kvalitet)
1 stort glas vin (hvid eller rød)
1 liter lammefond (brug bare boullonterninger – hvis du har vin og ben nok, kan den udelades)
Timian – en håndfuld kviste
En pæn kvist rosmarin
2 laurbærblade
3 fed hvidløg
1 tsk sukker
En tsk peberkorn
Salt efter behov – smag den til løbende
Hvidvinseddike – 1 spsk
Til risottoen
Risottoris – arborio 3oo g
Hvidvin – et glas
Et halvt løg
Olivenolie
Lammebouillon eller grøntsagsbouillon 1 l
Ingen kommentarer endnu