Ceviche med laks og blomkål

Ceviche med laks og blomkål
Jeg har sagt det før. Og jeg vil sige det igen. Ceviche er ganske enkelt en genial ret. Dels smager det fantastisk, og så er det uhørt nemt at lave.
Ceviche er i al sin enkelthed rå fisk, der er ‘kogt’ i lime eller citron. Og med kogt mener jeg naturligvis blot, at fiskekødet er tilsat syre, så det på sin vis ‘koger’ kødet.
Følg mig her på Insta
instagramembed id=B0oUEgWBSi9]
Ceviche kan kombineres på uanede faconer, og du kan bruge flere forskellige slags fisk. I dag har jeg dog valgt laks, fordi den er så lækker, fed og taknemmelig.
Det er HELT afgørende, at fisken er frisk. Meget frisk. Du kan ikke bruge den vakuumpakkede nede fra supermarkedet, for det fortryder du. Den må ikke smage fisket. Så går det fra at være verdens bedste ret til verdens værste. Sådan cirka.
Jeg nuppede selv en super lækker islandsk af slagsen nede fra Viben Fiskehus, der er min nærmeste fiskehandler.
Hvordan laver jeg så ceviche med blomkål?
Det er næsten for let. Og det beklager jeg, hvis du havde sat næsen op efter noget mere komplekst.
Men først skærer du din laks i små skiver. Jeg skærer laksestykket fladt med en fileteringskniv. Men du kan også lave tern.
OPSKRIFT: Den nemmeste lille tuntatar
Derefter marinerer jeg stykkerne i en halv limefrugt i mindst et kvarter.
I mellemtiden skærer jeg de andre grøntsager i passende størrelser. Det kræver vist ingen gennemgang.
Til sidst anretter jeg og krydrer godt med havsalt og peber. Og så en pæn portion af den bedste olivenolie, du har råd til. Her må du heller ikke slække på kvaliteten.
That’s it! Du kan jo selv vælge, om du vil blande det hele sammen, eller servere det som jeg gør her.
OPSKRIFT: Ceviche – råkogt kærlighed fra Sydamerika
Til ceviche med blomkål skal du bruge
(forret)
Laks 100 g per person
Blomkål (lilla er smukt)
Agurk (fjern det vandige indre)
Peberfrugt
Chili
Koriander
Lime
Olivenolie
Ingen kommentarer endnu