Veggie-kylling med lynstegt grønt

Tre restauranter du ikke må misse i Rom

Ostaria Fratelli Mori

Salve amici!

Jeg har været i Rom igen, og det er der kommet både nogle film og nogle anbefalinger ud af. I skal vide, at jeg udelukkende gør det her for jeres skyld, og at det er benhårdt arbejde at spise og drikke sig igennem Den evige stads bedste restauranter.

Det er dog en opgave, jeg også en anden gang er villig til at tage på mig. For nogen må gå forrest og ofre sig for fællesskabets bedste. Send mig en varm tanke, ihukom Jesu lidelser i påsken, og læs så med her og se, hvor du med fordel kan tage hen, næste gang du er i Rom.

Baci a tutti! <3

LÆS OGSÅ: De bedste bidder i Bologna

Hostaria Luce

La Luce

Jeg var på besøg hos Raimondo, der ejer Hosteria Luce, og danske Gitte, der bor i Rom, og som blandt andet hjælper med pr for restauranten. Der kommer snart en film og en opskrift på min Facebookside og på Instagram.

Hostaria Luce er en lille knap så kendt perle i Trastevere, der er et af de mest charmerende kvarterer i Rom. Det er den tidligere sejlsportmester Raimondo Cappas hjertebarn, og selv om indretningen er nærmest skandinavisk lys, lækker og enkel (luce betyder i øvrigt lys), så er det syditalienske køkken i fokus med smage, hvor du kan dechifrere hver eneste ingrediens i retten. Her lader man råvarerne tale for sig selv, og i modsætning til det typiske romerske køkken er der masser af lækre fisk og skaldyr på menuen. Hos La Luce føler du dig straks velkommen, og hvis du spørger pænt, fortæller Raimondo gerne om sin passion for både mad og sejlsport.

La Luce

(Foto: Hostaria la Luce)

Du skal smage: De friterede rejer med røget mozzarella og Parmigiana (lækker ret med aubergine i lag)

Hostaria Luce
Via della Luce, 44, 00153 Roma RM
Bestil bord på hostarialuce.it

LÆS OGSÅ: Jeg udlevede min drengedrøm i en åben Alfa Romeo

Osteria Fratelli Mori

Fratelli Mori

Alessandro Mori og hans bror Francesco tager imod i det voldsomt hyggelige og traditionelle Osteria, hvor målet er at få gæsterne til at føle sig hjemme. I det store, åbne lokale er der udsyn til ikke blot køkkenet, men også til en symfoni af skønne oste og skinker, som med meget få undtagelser alle sammen stammer fra den omgivende Lazio-region. Det samme gælder det ligeledes regionale vinkort, der klæder de klassiske romerske retter som Hans i Grete. Vi befinder os her i Testaccio-bydelen, hvor kun de færreste turister finder hen. Gør dig selv en tjeneste og kig forbi Mori-brødrenes fine sted.

Fratelli Mori

Du skal smage: Antipasto med formaggi og salumi fra Lazio-regionen, Rigatoni al Sugo di Coda og Polpette di Bollito.

Osteria Fratelli Mori
Via dei Conciatori, 10, 00154 Roma RM
Bestil bord på osteriafratellimori.it

LÆS OGSÅ: Tre toprestauranter du skal besøge i Rom

La Valle del Sacco

La valle del sacco

Jeg er kommet her mange gange de senere år. Det var egentlig en tilfældighed, der afgjorde sagen. Jeg skrev ud på Instagram, om nogen kendte til en restaurant, jeg bare ikke måtte gå glip af i Rom, og en italiensk kvinde svarede tilbage. Hendes mands ven drev denne ærkeromerske restaurant i bydelen Testaccio, og den måtte jeg altså lægge vejen forbi. Jeg elsker at kommer her. Deres pastaretter og pizzaer sidder SÅ meget i skabet og er blandt de absolut bedste, jeg har smagt, og det faktum, at du næsten aldrig støder på en turist, og at de lokale romere fylder bordene op under den knap så subtile belysning, de bagende hede pizzaovne og fjernsynet i baggrunden, der naturligvis er tændt, når Lazio spiller, gør, at du føler dig som en ægte romer, fra det øjeblik du kommer ind og bliver budt velkommen af altid flinke Simone Zanecchia og hans personale. Det her er så uprætentiøst og ægte, at du skal skamme dig, hvis du ikke kan lide stedet.

Du skal smage: Spaghetti carbonara, Spaghetti cacio e pepe og pizza quattro formaggio.

La Valle del Sacco
Via Bartolomeo Bossi, 4, 00154 Roma RM
Bestil bord på valledelsacco.it

LÆS OGSÅ: La Carbonara – direkte importeret fra Rom

4 kommentarer

 • Betina Maj

  Du er super inspirerende!! En lækker måde at introducere et af verdens bedste ” køkkener” Rom… mm alle sanserne bliver vækket især…. molto bene 🤗👍😎

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Niklas Foodroar

   Hvor sødt sagt, Grazie di cuore. <3 Andiamo a Roma …

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jørgen Steen Jensen

  Jeg må indrømme at man bliver sulten af at se de billeder, så måske står den på spagerri i aften.🎂🍤🍲🧀🥖

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Veggie-kylling med lynstegt grønt