Bloggernødvendighed: 17 ting du næppe vidste om mig

Cremet spaghetti med guanciale og svampe

pasta æg

Cremet spaghetti med guanciale og svampe

Vi kender det vist alle. De der dage, hvor man bare mangler timer. Hvor det bare gælder om overlevelse. Sådan nogle falder især om torsdagen for mit vedkommende, mens de andre dage trods alt er en anelse mere overskuelige tidsmæssigt.

Sidst torsdag hed den eksempelvis: Op 5.45, i bad, spise morgenmad, rette lidt opgaver, aflevere den store pige i skole på Frederiksberg, undervise i seks timer efterfulgt af træning, hvorefter jeg den lille skulle hentes i børnehave på Vesterbro og derefter tilbage til Frederiksberg for at hente den store til drama, hvorefter der skulle laves aftensmad til os alle tre.

Følg mig her på Insta

Jeg kunne ikke nå at handle, så det måtte blive til noget, der kunne kreeres af ting, jeg allerede havde. Og som pigerne kunne lide at spise. Resultatet blev altså denne pastaret med guanciale, æg, Parmigiano, blandede svampe og edamamebønner. Den var næppe gået i Italien, men det smagte sgu godt, hvis jeg selv og pigerne, skal sige det.

Sådan laver du cremet spaghetti med guanciale og svampe

Først steger du dine svampe ganske hårdt. Du kan bruge alle slags svampe. Jeg havde en pakke med blandt andet champignon og østershatte. Steg dem i lidt smør og giv dem salt og peber. Tag dem op, når de har smidt væsken.

Først skærer du din guanciale ud i små tern. Det er svinekæber, som man bruger særligt til carbonara og amatriciana i Rom. Men du kan ligeså godt bruge bacon i tern.

Følg mig her på Facebook

Steg dem, indtil de er ganske sprøde og lad dem ligge i din sauterpande.

Din spaghetti skal koges al dente. Husk nu at benytte dig af en ordentlig kvalitet med et højt proteinindhold. Husk at maven har mere at arbejde med, når du ikke udkoger din pasta, og det gør bare måltidet så meget bedre. Desuden føler du dig ikke oppustet bagefter, som det er tilfældet, når pastaen er blevet for blød og sjasket.

Imens pisker du 6 æggeblommer eller tre hele æg. Synes det bliver bedst kun med blommerne.

LÆS OGSÅ: Rigatoni al sugo di coda (oksehaleragout)

Når pastaen er kogt, så læg den ned til guancialen i panden og gem en sjat af kogevandet. Rør det hele godt rundt. Husk at fedtstoffet også giver smag.

Skru halvt op for varmen og rør æggeblommerne i, indtil konsistensen er cremet. Det må ikke få for meget og blive til røræg.

Drys friskrevet parmesan og edamamebønner på samt sort peber.

Boun appetito. 🙂

LÆS OGSÅ: Spaghetti med meget lækker svampesauce

Det skal du bruge til cremet spaghetti med guanciale og svampe

50 g guanciale eller bacon i tern per person

100 gram spaghetti per person (120 hvis der kun er voksne)

Ca. 200 gram svampe

1 håndfuld edamamebønner eller ærter

Sort peber

6 æggeblommer eller 3 hele æg

Parmesan eller Grana Padano. Du kan også bruge pecorino.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bloggernødvendighed: 17 ting du næppe vidste om mig