Oksecurry med peberfrugt og svampe

Laks med estragonmayonnaise og hvidløgsspirer

Laks

Laks med estragonmayonnaise

Først og fremmeste skal jeg beklage billedets kvalitet. Jeg tog det i mit sommerhus efter mærkets frembrud, og da jeg desværre ikke råder over noget nævneværdigt udstyr, så blev det lidt derefter.

⇓ Følg mig her på Insta ⇓

Til gengæld fejlede smagen intet. Slet intet. Jeg havde nemlig købt et lækkert stykke laks, hvoraf jeg smørstegte et par stykker til pigerne og et par stykker til de voksne.

Som faste læsere vil vide, holder jeg særligt meget af at servere flere små retter til aftensmad, og denne dag var ingen undtagelse. Her blev det således til lidt blandet godt med italienske salumi og oste og så naturligvis denne laks med estragonmayonnaise og hvidløgsspirer.

LÆS OGSÅ: Mine 6 mest populære indlæg (der ikke er opskrifter)

Sådan laver du laks med estragonmayonnaise

Følger du mig på Facebook?

Først skal du lave en grund-mayonnaise. Det er meget nemt, og så er det altså noget sjovere end en færdigkøbt mayonnaise.

Se hvordan du laver den her.

Når så du har den hakker du en lille håndfuld blandet estragon og kørvel og blander det godt rundt. Det giver en næsten bearnaiseagtig fornemmelse, som går overraskende godt med laksen.

Hvad angår laksen er det afgørende, at den af en god kvalitet. I mangel af bedre kan du godt tage den allerede pakkede norske fra supermarkedet, men hvis du kan komme i nærheden af en færøsk eller islandsk laks, så køb den i stedet. De koster desværre noget mere, men du får et meget mere lækkert produkt, som ganske vist også er opdrættet, men som har mere plads i dambruget og ikke er pumpet med antibiotika.

LÆS OGSÅ: Cremet linguine med laks og asparges

Ellers fang den selv. Det har jeg aldrig prøvet, men så fås den i al fald ikke friskere og bedre.

Drys laksen med salt og peber, skær laksen i bøffer, og steg laksestykkerne i rigeligt smør på skindsiden i et par minutter, og giv dem så ganske kort et halv minut på de andre sider, så de lige får lidt stegeskorpe. Det smager godt med smørret. Uhm!

Tag dem op. Fjern skindet og træk stykker fra hinanden, så de ser ud som på billedet. Pres citron over og måske lidt ekstra salt og så er det på med din estragonmayonnaise og hvidløgsspirerne.

LÆS OGSÅ: Smørstegt laks med jordskokkecreme

Det skal du bruge til laks med estragonmayo

Ca. 100 gram god laks per person (dobbelt op hvis det er en hovedret)

2 æggeblommer

1 håndfuld finthakket estragon

1 håndfuld finthakket kørvel

1 spsk Dijonsennep

2 tsk hvidvinseddike

Citron

Salt og peber

Smør til stegning

Hvidløgsspirer

LÆS OGSÅ: De 4 mest asshole-agtige bilisttyper

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Oksecurry med peberfrugt og svampe