Vinterens bedste gryderet

Gryderet
I skrivende stund sidder jeg hele tiden med et halvt øje og kigger ud af vinduet i min terrassedør, hvor en blanding af sne og hagl har lagt en fin, tynd dyne over planker og havemøbler i samme nuance som Vesterbros tage.
Og ser man bort fra det faktum, at jeg få vej ned med yngstedatteren i børnehave så hele tre cykelstyrt samme sted, så kan jeg nu ret godt lide sne. Det er som om, det lysner sindet i den mørke tid.
↓Følg mig her på Instagram ↓
LÆS OGSÅ: Osso buco – her er gryderetternes konge
Og apropos at lysne sindet. Er der så noget som en rigtig dyb og fyldig gryderet i familiens skød til at bringe livet tilbage i frosne lemmer?
Ikke hvis du spørger mig. Og denne her er altså rigtig god. Vi kan måske kalde den Vinterens bedste gryderet på vin og okse.
Sådan laver du vinterens bedste gryderet
Først bruner du dit oksekød og lægger det til side.
Dernæst sauterer du gulerødder, løg og knoldselleri, der er skåret i tern. Jeg brugte olivenolie.
LÆS OGSÅ: Simresøndag: Grydesteg med peberrodsmos
I med kødet igen og så hælder du en flaske rødvin over. Jeg havde samlet sjatter sammen til en hel flaske, så det kostede mig intet. Skru op for varmen, og lad det fordampe lidt. Skum det i øvrigt løbende.
Dernæst er det i med tomatpassata, knuste hvidløgsfed, laurbærblade, chili, peberkorn, timian og en bouillonterning (okse). Nu skal det bare simre under låg i 2-4 timer – så længe du har tålmodighed, og mindst indtil kødet er helt mørt.
LÆS OGSÅ: Pølsegryde – til børn og fulde folk
Når der er cirka et kvarter til servering, så læg pølserne i, som du har skåret i skiver. De er naturligvis valgfri, men tilfører ekstra smag og fylde til retten. Du kan sagtens bruge pølser af kylling eller okse, hvis du ikke spiser gris.
Smag til med salt og kog den eventuelt lidt ind.
Server med ris eller kartoffelmos. Se min opskrift på mos her.
Velbekomme. Jeg håber, du bliver glad for den. Mine børn elskede den i hvert fald.
Til denne gryderet skal du bruge
600 gram oksekød til kogning – eks. gullaschkød
3 gulerødder
2 store løg
2 store fed hvidløg
1 knoldselleri
1 pakke pølser af foretrukket dyr
Timian
1 dåse tomatpassata
PRØV OGSÅ: Roars røvergryde
1 flaske rødvin (du behøver ikke tage den fineste – jeg brugte en samling sjatter)
3 laurbærblade
15 peberkorn
1 tsk tørrede chiliflager
1 terning oksebouillon
Salt
Ingen kommentarer endnu