Risotto med hjertemuslinger

Mine 10 målsætninger for 2019

Hej igen, kære ven af bloggen. Det er jo meget populært med nytårsforsætter, men de ter egentlig ikke det ærinde, jeg er ude i. Derimod fik jeg lyst til at lave en liste for mig selv om, hvad jeg vil præstere i 2019 – dels som en rettesnor for mig selv, men også for at skabe en form for mentalt delmål i mit liv. Det kan man godt have brug for, når man lige er fyldt 42 og begynder at forstå, at man er lige midt i livet.

Dernæst får jeg lyst til at dele det, fordi det på den måde synes at forpligte på en anden måde. Det er lidt som at råbe det ud og dermed risikere at blive hængt op på det, man ikke har formået.

Her er altså i ikke-prioriteret rækkefølge …

Mine 10 målsætninger for 2019

LÆS OGSÅ: Her er filmen jeg ikke turde at vise

1. Være en nærværende far.

Elsker fridage med mine piger. Her har jeg taget dem med på Arbejdermuseet.

Tiden med små børn er så knap, og en dag gider de ikke længere at bruge så meget tid sammen med dig. Som selvstændig har jeg god mulighed for at flekse med tiden, og noget af det, jeg altid har prioriteret er, at hente min mindste pige tidligt og aflevere hende sent. Så arbejder jeg nogle gange på skæve tidspunkter og er næsten (bekymrende) altid online.

2. Lære at tage bedre billeder til bloggen.

Tjah, jeg bliver aldrig nogensinde fotograf, og nogle gange går det helt ad helvede til. På plussiden: Det kan kun gå fremad. Nu har jeg i hvert fald fået nogle baggrunde og et ‘lyssværd’ til de mørke vinteraftener.

3. Passe min træning.

træning Niklas Roar

Jeg bliver aldrig nogensinde fanatiker, men det betyder meget for mit velbefindende og min selvopfattelse, at jeg er fysisk aktiv og passer på min krop. Og når man som jeg ikke har nogle videre dogmer i forhold til mit fødevare- og vinindtag, så er det vist ikke så dumt 😉 Nu skal jeg så bare lige komme mig oven på en dum ulykke nytårsaften. Du kan se hvilken her :-/

4. Kun drikke den gode vin

Denne virkeligt lækre Ribera fandt jeg hos Winefamly. Super god til prisen (nej, den var ikke sponsoreret).

Når man er så glad for vin, som jeg er, så kan det godt være svært at finde den rette balance. For oftest nyder jeg et enkelt glas i hverdagen, selv om jeg nogle gange tænker, at man nok burde holde sig helt fra alkohol, når det ikke er weekend. men uanset hvilken løsning, jeg vælger, så gider jeg ikke drikke trist vin. Især ikke, når jeg ikke drikker det for at blive fuld. Jeg glæder mig til masser af spændende vinoplevelser i 2019.

5. Være en passioneret ægtemand.

Når man er så heldig at have en så fantastisk kone og selvopofrende mor til sine børn, så fortjener hun også al den opmærksomhed, jeg kan give. Og er det kun mig, der synes, hun er lidt af en MILF?

6. Finde en god balance mellem at være blogger, journalist og gymnasielærer.

Her var jeg i december på en journalistopgave for DSB. Jeg dækkede åbningen af en ny togstation i Kalundborg. Det var næsten som at være praktikant igen. (Foto: Bjarke Ørsted)

Det er somme tider lige i overkanten at have så mange forskellige kasketter på – særligt hvis man også kigger på de arbejdsopgaver, jeg har som journalist. Jeg føler nogle gange, at jeg er i fare for at blive skizofren … Mit mål er at kunne løse det hele tilfredsstillende uden at gå helt ned på det, hvilket så også betyder at sige nej til opgaver, jeg egentlig ikke gider.

7. Rejse når jeg kan

Her var jeg på rejse alene i Rom i november. Jeg står på Gianicolohøjen, som jeg elsker så højt.

Som gammel rejsejournalist er det til tider svært bare at have mit arbejdsliv herhjemme. Jeg har en evig udlængsel, og jeg håber sådan, at der også i 2019 ligger en masse rejser og venter på mig forude. Både med og uden familien. Ci vediamo, Italia.

8. Lave flere madvideoer

Jeg synes, det er skide sjovt at lave videoer. Men der er ingen tvivl om, at det er tidskrævende. Derfor kan jeg ikke bare sprøjte dem ud, selv om jeg gerne ville. Jeg er jo ene om det, så jeg skal både selv optage og stille op – samtidig med, at jeg laver maden. Og så skal jeg selv redigere dem. Det er med andre ord noget med, at det tager tid fra det andet arbejde, jeg laver. Og da jeg ikke tjener penge på det, såååå … bringer det mig videre til næste punkt.

9. Flere kommercielle samarbejder.

Nu er det ikke, fordi det er et mål i sig selv at tjene penge. Men det er klart, at jo flere samarbejder, jeg kan indgå, jo mere tid kan jeg også afse til mine madprojekter, og jo bedre kvalitet bliver de. De er i alles interesse. Jeg vil aldrig reklamere for noget, jeg ikke kan stå inde for, og jeg er en stor tilhænger af et godt samarbejde mellem virksomheder og formidlere. Hvis ellers det giver mening. For eksempel ville det være helt sort, hvis jeg skulle reklamere for Tena Lady eller et politisk parti, hvis holdninger lå for langt fra mine.

10. Tænke positivt

Foto: Eris Huang

Det er så let at falde i den blindgyde, hvor man ser det umulige i alt. Hvor hverdagen bliver krævende, hvor man føler, at man bare løber rundt i et hamsterhjul. Det er så let at beklage sig over andre. Over politikerne, over vejret, over økonomien, over arbejdsgiverne og over partneren. Men man kan vende meget ved at fokusere på det gode i stedet for omvendt. Det er en udfordring hver eneste dag, men det virker. Det ved jeg, for jeg har selv prøvet. Det handler langt hen ad vejen om kognitiv terapi.

SE BARE HER: 12 ting der gør mig lykkelig

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Risotto med hjertemuslinger