Lækker wok med ribeye

Karrysild – hurtigt og herligt

karrysild

Karrysild

Selv om karry ikke ligefrem er nogen dansk opfindelse, så er karrysild jo lidt af en dansk klassiker. Men kan også opdrive det i Sverige, men her er sennepssild større.

Følg mig her på Insta

Jeg synes, det hører til på julebordet, og selv om man kan købe glimrende, færdige karrysild på glas, så er det altså skæggest selv at lave dem. Og du kan jo krydre dem, som du ønsker.

Du kan enten lave dem helt fra bunden eller snydemetoden, hvor du bruger allerede marinerede sild. Jeg har gjort sidstnævnte, fordi jeg ikke havde tid til andet. De skal nemlig helst marinere mindst fire timer, før du kan bruge dem her.

Jeg foretrækker at udvande dem, så de ikke smager så meget igennem af grundmarinaden. Bare læg dem i koldt vand og skift det et par gange.

Få mere inspiration og film på min Facebookside

Lav din egen karry

Læg gurkemeje, korianderfrø, chili, sennepsfrø, nelliker, spidskommen og kardemomme i en morter og stød det til pulver. Brænd det herefter kort af på en pande, hvorefter du tilsætter en klat smør samt laurbærblade, så smagene trækker ud i fedtstoffet og bliver til en slags karrypasta.

LÆS OGSÅ: Kylling i karry

Tag laurbærbladene op.

Herefter hælder du creme fraiche i en skål, som du blander med din karrypasta samt salt, peber og sukker. Herfter tilsætter jeg også en færdigblandet karrypulver og citronsaft.

Hak et æble og bland det hele godt sammen. Lige sildestykkerne i og vend dem forsigtigt. Smag til.

Glædelig jul. <3′

Til karrysild skal du bruge

Matrinerede sild (400 g)

Gurkemeje 2 tsk

Korianderfrø – 2 tsk stødt

Chili – 1 tsk

Sennepsfrø – 1 tsk

Nelliker 5 stk

Laurbærblade – 2 stk

Spidskommen – 2 tsk

Kardemomme – 1 tsk

Madras-karrypulver 1-2 tsk

Creme fraiche – 1 bæger (250 ml)

Citron (1/2)

Sukker – 1-2 tsk

Salt og peber

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækker wok med ribeye