Karrysild – hurtigt og herligt

Karrysild
Selv om karry ikke ligefrem er nogen dansk opfindelse, så er karrysild jo lidt af en dansk klassiker. Men kan også opdrive det i Sverige, men her er sennepssild større.
Jeg synes, det hører til på julebordet, og selv om man kan købe glimrende, færdige karrysild på glas, så er det altså skæggest selv at lave dem. Og du kan jo krydre dem, som du ønsker.
Du kan enten lave dem helt fra bunden eller snydemetoden, hvor du bruger allerede marinerede sild. Jeg har gjort sidstnævnte, fordi jeg ikke havde tid til andet. De skal nemlig helst marinere mindst fire timer, før du kan bruge dem her.
Jeg foretrækker at udvande dem, så de ikke smager så meget igennem af grundmarinaden. Bare læg dem i koldt vand og skift det et par gange.
Få mere inspiration og film på min Facebookside
Lav din egen karry
Læg gurkemeje, korianderfrø, chili, sennepsfrø, nelliker, spidskommen og kardemomme i en morter og stød det til pulver. Brænd det herefter kort af på en pande, hvorefter du tilsætter en klat smør samt laurbærblade, så smagene trækker ud i fedtstoffet og bliver til en slags karrypasta.
LÆS OGSÅ: Kylling i karry
Tag laurbærbladene op.
Herefter hælder du creme fraiche i en skål, som du blander med din karrypasta samt salt, peber og sukker. Herfter tilsætter jeg også en færdigblandet karrypulver og citronsaft.
Hak et æble og bland det hele godt sammen. Lige sildestykkerne i og vend dem forsigtigt. Smag til.
Glædelig jul. <3′
Til karrysild skal du bruge
Matrinerede sild (400 g)
Gurkemeje 2 tsk
Korianderfrø – 2 tsk stødt
Chili – 1 tsk
Sennepsfrø – 1 tsk
Nelliker 5 stk
Laurbærblade – 2 stk
Spidskommen – 2 tsk
Kardemomme – 1 tsk
Madras-karrypulver 1-2 tsk
Creme fraiche – 1 bæger (250 ml)
Citron (1/2)
Sukker – 1-2 tsk
Salt og peber
Ingen kommentarer endnu