Dommertjans done: Her er vinderne af Årets Vildtret

Lammemørbrad med sauterede grøntsager

Lam med sauterede grøntsager

Nej, lad mig da lige starte med at understrege, at jeg ikke er LCHF’er. Lige som jeg hverken har ADHD, PMS eller R2D2.

Thi jeg er alt for glad for pasta og ris. Men når det så er sagt, modererer jeg da trods alt de mængder, jeg spiser af henholdsvis pasta, hvidt brød og den slags, da man godt kan komme til at føle sig lidt tung i kroppen. Omvendt bliver jeg hurtigt sulten igen, hvis jeg ikke får en vis mængde kød og kulhydrater – især på dage, hvor jeg træner.

Her er jeg på Insta – håber du vil følge mig. 🙂

Men nogle gange savner jeg slet ikke kuldhydrater. For eksempel ikke i denne ret, der i al sin enkelthed består af lækkert lammekød og masser af grøntsager.

Det er en lækker efterårsret, og den fungerer virkeligt godt med en god spansk vin. For eksempel en dyb, støvet Temperanillo eller Garnacha.

Sådan laver du denne lammemørbrad med sauterede grøntsager

Lammemørbraden gnides ind i rigelige mængder havsalt og peber og steges herefter i en ordentlig sjat olivenolie, som får selskab af tre knuste hvidløg (du presser dem bare hårdt med en kokkekniv) samt nogle kviste timian og rosmarin i olien.

Giv den cirka fire minutter på hver side og lad den så hvile lidt.

Skær aubergine, tomater (helst meget modne), løg, hvidløg, blegselleri og chili i tern. Sauter dem i en god olivenolie. Start med løgene og derefter resten.

LÆS OGSÅ: Min indiske livret: Lam i karry med spinat

Når de har sauteret et par minutter og er faldet lidt sammen og har smidt noget væske, så giv dem en sjat god balsamico, der tilfører masser af sødme og smag. Smag til med salt og peber.

Når du serverer retten, så hæld kødsaften fra panden over kødet, og lad det hele blande sig på tallerkenen. Drys hakket persille på, og du har et virkeligt lækkert måltid med det møreste, rosa lammekød og de sødlige grøntsager.

lam med sauterede grøntsager

Til lammemørbrad med sauterede grøntsager skal du bruge

1 lammemørbrad (2 pers)
3 fed hvidløg
Timian og rosmarin
Olivenolie

LÆS OGSÅ: Shawarma – den bedste jeg har smagt

Grøntsager
1 aubergine
4 modne tomater

1 fed hvidløg
1 løg
2 selleristænger
1-2 spsk Balsamico
Persille

1 chili

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dommertjans done: Her er vinderne af Årets Vildtret