Spaghetti med meget lækker svampesauce

Shawarma – den bedste jeg har smagt

Shawarma foodroar

Min shawarma ser måske rustik ud, men jeg lover, at den var helt urimeligt velsmagende.

Shawarma

Jeg kender folk, der siger, at de ikke kan lide lam. Men de samme folk elsker shawarma. Og selv om det flere steder er almindeligt at blande de to dyr på rullen, så er det altså for mig lammet, der er det vigtigste.

Få de seneste nyheder, film og private updates her på min Facebookside <3

Og jeg har spist mange af dem gennem årene – shawarmaer. Eller kebaber. Det første er det arabiske ord, og det andet det tyrkiske ord for grillet kød på rulle. Nogle er gode, andre mindre gode, og så er der de helt elendige, hvor kødet enten stammer fra mindre gnavere eller frostdiske, hvor indholdet for længst har passeret sidste salgsdato.

Følg mig endelig her på Instagram

Et af de bedste steder herhjemme er Shawarma House no. 1 på Strøget, som var den første herhjemme. Her er ganske vist ret dyrt, men til gengæld får man altså også en rigtig god, reel shawarma med byens bedste krydderiblanding. Du kan læse mit interview med ejeren her i Munchies.

Men allerbedst bliver det, når du laver din egen. Du ved præcis, hvad der er i, og du kan bruge de bedste råvarer.

Sådan laver du shawarma

I en optimal verden sætter du forskellige tyndtskårne kødstykker på et spyd og lader dem rotere over gløder. Men en travl hverdag er det ikke realistisk for de fleste af os. Derfor får du den lette udgave. Og jeg lover, den bliver god.

Skær dit lammekød i meget små, mundrette stykker og læg dem i en skål. Tilsæt herefter stødt chili, spidskommen, hvidløgspulver. allehånde, stødt ingefær, sumak, kardemomme, kanel, salt og peber (mængderne er angivet forneden).

Gnid det godt ind og lad det stå mindst en time og gerne natten over. I mellemtiden laver du dine lynsyltede rødløg, din chilidip og din creme fraiche-dressing.

Shawarma hjemmelavet Foodroar

Chilidippen er helt nødvendig. Se hvordan du laver den her.

Din creme fraiche-dressing kræver ingen indsats. Køb aldrig en færdig af slagsen. Blandt creme fraiche med saften fra en halv citron, salt og peber samt evt citronskal, hak persille – og så er den klar.

Og så er der de lynsyltede rødløg. Se hvordan du laver dem her.

Skru godt op for varmen på en stegepande og brug ganske lidt vegetabilsk fedtstof, som kan tåle høj varme. Brun kødet, der gerne må være bare liiiidt lyserødt indeni. Det bestemmer du dog selv.

Og herefter er det jo bare at fylde dine pitabrød eller dürümruller. Jeg brugte sprød grøn salat og tomat sammen med de lynsyltede rødløg. Men det er op til dog, hvad du foretrækker.

LÆS OGSÅ: Pitabrød med indisk krydret oksekød

Til shawarma skal du bruge

Krydderiblanding til 1 kg lam

1 spsk chilipulver

1 spsk spidskommen

1 spsk kardemommepulver

1 spsk kanel

3 spsk sumak

1 spsk salt

2 tsk sukker

1,5 spsk hvidløgspulver (kan erstattes med friskpresset hvidløg)

1 spsk ingefærpulver (kan erstattes af frisk ingefær)

2 tsk allehånde

Saften af en halv citron

Chilidip

SÅDAN LAVER DU DIN CHILIDIP

Creme fraiche-dressing

2 kopper creme fraiche

1/2 citron

En håndfuld persille

Salt

Peber

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spaghetti med meget lækker svampesauce