Breaking: Jeg er blevet dommer

Spaghetti med meget lækker svampesauce

Spaghetti med svampesauce

Der er så dejligt i skoven på denne tid. Ikke blot bliver vi forkælet med smukke farver, men også med spiseligt guld.

Jeg taler naturligvis om de mange svampe, der pibler op af skovbunden, og som ikke blot er skønne at se på, men som har potentiale til at omdanne din mund til et romersk orgie af velsmag.

FØLG MIG HER PÅ FACEBOOK

Det er ikke altid lige let at finde dem, men meget tyder på, at det er et godt svampeår, og at det fugtige vejr vil blive ved en tid endnu med at forsyne os med alt fra kantareller til Karl Johan, parasolhatte og champignon.

Jeg har ikke kompetencer til at give den store svampeguide her, men foruden de ovenstående, som alle er ret let genkendelige, kan jeg også finde på at plukke blækhatte, alle slags rørhatte (de er næsten alle spiselige) samt trompetsvampe.

OPSKRIFT: Spaghetti med Portobello og Gorgonzolasauce

Hvordan laver jeg en svampesauce?

Det er heldigvis ikke svært at finde anvendelsesmuligheder for svampene i køkkenet. Jeg bruger dem til mange forskellige ting. En af dem er sammen med pasta. De to en nemlig nogen af de bedste venner i verden. Og det er samtidig et miks, hvor du aldrig savner kød.

Du renser naturligvis dine svampe – helst uden vand. Bare en børste og en kniv kan gøre det. Skær dem i den ønskede størrelse. Jeg kan godt lide, at det er lidt rustikt og steg dem på en varm pande uden smør til at starte med. Når de har smidt noget væske, så hæld det fra og kom en stor klat smør ved. krydr med salt og peber.

Følger du mig på Instagram?

Tag dem af panden og sauter nu et løg skåret i småstykker på panden samt et fed hvidløg, du har halveret. Når løgene er helt bløde, tilsætter du et skvæt balsamico og koger det ind, før du lægger svampene ned i panden.

spaghetti med svampesauce - foodroar

I min svampesauce brugte jeg Karl Johan, champignon, brungul rørhat og brunstokket rørhat.

Hæld en kvart liter piskefløde i (til 2-3) personer, og læg herefter frisk timian ned i panden. Tilsæt lidt fond (jeg brugte vildtfond, men du kan også bare bruge en vegetarisk fond, hvis du vil holde den straight).

LÆS OGSÅ: Spaghetti al sugo di salsiccia – let og lækkert

Dernæst noget sødme. Det kan være lidt ribsgele eller æblegele. Eksperimenter dig frem. Jeg kan godt lide tanken om, at det er noget fra efterårshaven.

Smag til med salt og peber.

Din spaghetti koger du al dente, og så hælder du vandet fra og lægger den ned i panden. Rør det hele godt rundt, så al pastaen har suget saucen til sig.

Riv en lækker parmesan henover og kværn frisk peber på.

Det er smagen af en kølig efterårsaften i Toscana i det hyggelige køkken foran det brændefyrede komfur.

Nyd en god flaske rødvin til. En Chianti Classico ville ikke sidde helt dumt.

God skovtur <3

Spaghetti med svampesauce

Server med en lækker parmesan og en god Chianti.

Til spaghetti med svampesauce skal du bruge

Blandede svampe – et par håndfulde

Smør

1 løg

1 fed hvidløg

En sjat vildtfond

Timian

1/4 piskefløde

Balsamico

Spaghetti (100 g per person)

Parmigiano Reggiano (god parmesan)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Breaking: Jeg er blevet dommer