Matrosens havtaske - min catalanske livret

Let og lækker tunsalat til frokostbordet eller madpakken

Let og lækker tunsalat til frokostbordet eller madpakken.

Her er den letteste og lækreste tunsalat til frokostbordet eller madpakken.

Let og lækker tunsalat

Tuna, tonno, atun. Kær tun har mange navne.

Mindre kær er dog den, man køber under navnet tunsalat i supermarkedet. Jeg synes næsten altid, de er så triste og intetsigende.

Og særligt fjollet er det at købe en sådan, fordi det er så utroligt nemt og hurtigt at lave sin egen tunsalat, som kan bruges enten på frokostbordet, på madpakken eller i en sandwich.

Følger du mig på Facebook? Kom nuuuuu 😉

Den kan endda serveres oven på et lille stykke brød som en velkomsthapser, når du får gæster.

Det kræver stort set intet af dig at lave den, og så er den lynhurtig. Især hvis du snyder med mayonnaisen og bruger en færdiglavet – eksempelvis Hellmann’s eller et lignende produkt. Undgå dog salatmayonnaise, der ofte bliver alt for sødt.

Først og fremmest skal du bruge en dåse tun (tag to, hvis I er flere end to personer). Husk at det skal være tun i olie. Tun i vand er ikke noget rart produkt at have med at gøre efter min ydmyge mening.

Her er jeg på Insta – tjek mig dog ud, før en anden gør det …

Fordel den i en skål og tilsæt mayonnaise, Dijonsennep, Tabasco, citronsaft efterfulgt af syltede agurker i små tern. Dernæst nybælgede ærter – dem fra frost er lidt for triste – rør det sammen, smag til med salt og peber og drys karse henover.

Kan det helt seriøst være nemmere? Og du kan jo også eksperimentere med andre grøntsager eller syltet chili. Jeg tænker ikke, tomat vil fungere. Men blomkål eller agurk og måske æble i tern.

Og husk så lige at køb en tun, der er fisket under nogenlunde bæredygtige forhold. Lad også være med at købe den allerbilligste af slagsen, som er lavet af det dårligste overskudskød. Din tunsalat bliver så meget bedre, hvis du bruger en kvalitetsfisk fra dåse. Det er efterhånden blevet noget lettere at få fat på, selv om priserne på denne overfiskede lækkerhed kun går opad.


Du skal bruge

Tun i olie – gerne olivenolie (1 dåse)

Friske nybælgede ærter

Karse

Syltede agurker

Mayonnaise – 3 spsk

Dijonsennep – 2 tsk

Tabasco – et lille skvæt

Citronsaft – et pænt skvæt

Salt og peber

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Matrosens havtaske - min catalanske livret