Kan du gætte, hvad det er?

12 ting der gør mig lykkelig

Niklas Roar 12 ting der gør mig lykkelig Foodroar

Jeg vil ikke hævde, at denne hat gør mig lykkelig, men den får mig hvert fald til at smile. Jeg fik den engang under en pressetur i den sydfranske by Sete, og det er kun min store datter, der tillader mig at bære den herhjemme …

Kære læser. Her er 12 ting, der gør mig lykkelig.

Men lad mig først være helt ærlig over for dig. Engang var jeg en brokrøv. En virkeligt frygtelig en af slagsen. Sådan en, hvor glasset altid var halvt tomt, og hvor intet var så godt, at jeg ikke kunne finde på at finde noget skidt ved det.

Men så en dag for mange år siden blev jeg konfronteret med det. Og jeg lagde mærke til, at jeg egentlig bare gjorde, hvad mændene i min familie altid havde gjort. Brokket sig. Min salig far var en mesteren over dem alle, og han kunne bruge timer på at brokke sig over alt fra, at andre bilister tillod sig at bruge den samme vej som han, eller han kunne himle op over, at den kvindelige oplæser i TV-avisen ikke var pæn nok.

FØLGER DU MIG PÅ FACEBOOK? 🙂

Ved flere lejligheder sendte han skrivelser til kommunen eller skrev indlæg i Berlingske om eksempelvis hospitalsvæsenet eller støjgener fra byggeri. Særlige kæpheste var antallet af Parkerede biler uden for den lilleskole, som han var nødt til at passere hver dag med bilen, det påtvungne kørelys på biler samt Uffe Elbæk i almindelighed.

Men nok om min far. En dag gjorde jeg op med mig selv, at jeg ikke ville være sådan. For ikke blot er det anstrengende for omgivelserne, det er faktisk værst for en selv. Det handler om livsindstilling. Rent kognitivt, fortalte min psykologkone mig, at man kunne narre hjernen ved at tvinge den til at tænke positivt. At vænne sig til hele tiden at tænke på gode ting. At fokusere på alt det, der går godt. Stik imod hvad vi mennesker ofte gør.

LÆS OGSÅ: Overraskende svar på DNA-test – her kommer jeg fra

Jeg vil ikke sige, jeg er der endnu. Men jeg traf et valg. Jeg tvang mig selv til at fortælle andre historier. Jeg ændrede narrativerne til min egen fordel. Jeg valgt at sige, at livet er godt, og at jeg selv har et ansvar for at tænke sådan. Lykke handler ikke om, hvor mange penge du har, hvor meget succes du har på dit job, eller hvad du vejer. Lykke handler om at tænke positivt om dig selv og det liv, du lever. Om ikke hele tiden at ville noget – eller ville være – andet.

FØLGER DU MIG PÅ INSTAGRAM?

Det kan måske lyde både banalt og selvcentreret. Særligt når det kommer fra en, der ikke døjer med fattigdom, livstruende sygdomme eller dybe depressioner. Men for de mange af os, der bare går og lader livet passere med mindst mulige forhindringer, og hvor hverdagen er ren overlevelse, så er det måske en ide at sadle lidt om. Du skal ikke ændre dit liv eller din livsstil. Du skal bare ændre måden, du tænker om det og dig.

LÆS OGSÅ: 6 måltider jeg aldrig glemmer – på godt og ondt

Nuvel. Al den lommefilosofiske snak bare for at sige. At sommervarmen gør mig glad. Og det er der en masse andre ting, der også gør. Nogle af dem gør mig endda lykkelig. Det er nogle ganske nære småting, som giver mig en god følelse indeni. Måske har du nogle helt andre. Men her er …


12 ting der gør mig lykkelig

 1. Søde cykelpiger i sommerkjoler – Er København mon verdens bedste by med verdens smukkeste kvinder?
 1. En svømmetur i Middelhavet – den første lyksaglige tur i havet efter en lang flyrejse, hvor du bare kaster dig helt svedig i bølgerne og mærker det salte kølende vand på overkroppen og i ansigtet, og du glider lydløst frem under vandet, mens alt i dit system bare kommer i balance.
 1. At få et uventet lidenskabeligt kys af min kone og et blik, der giver lovning på mere.
 1. At se på mine sovende børn. Få ting i denne verden er så fredfyldte og livgivende som at betragte sine smukke børn, der sover. Det der øjeblik, hvor du beundrer de skabninger, du har bragt til verden, og hvor de for en sjælden gangs skyld ikke engang kræver noget af dig.
 1. At grille. Sig mig, min Gud, er der mon noget kød eller nogen grøntsag, der ikke smager bedre, når det er blevet varmet op over glødende kul?

LÆS OGSÅ: 21 ting vi kan lære af italienerne og omvendt

 1. At se mine planter gro. Jeg er ikke haveejer, men er til gengæld velsignet med en vidunderlig tagterrasse, hvor jeg kan gå og pusle om mine krydderurter, småtræer og blomster. Det giver sådan en indre ro at beskæftige sig med mere eller mindre urban flora.
 1. At stå halvfuld en lys sommeraften et sted i en skov med musik og glade stemmer i baggrunden og pisse op ad et træ.
 1. De der fem minutter, når jeg lige har fået det, jeg bruger (for?) meget af min vågne tid på at hungre efter. Det der korte, guddommelige øjeblik, hvor hjernen er rebootet, kroppen falder sammen og alle bekymringer er pist væk, og jeg endnu ikke er begyndt at tænke på at få det igen.
 1. Når mine børn er glade. Når de griner. Når de er sunde og raske. Når de tosser rundt, og når de siger, at de elsker mig.
 1. Når jeg efter træning og bad cykler hjem med fugtigt hår og velduftende hud og føler, at min krop er i form og balance, selv om jeg ikke længere er 25.
 1. Når jeg går en aftentur i mit kvarter og nyder byens lyde, duftene fra restauranter, pizzeriaer og shawarmabarer, forvirrede turister på cykler, veninder der drikker Spritz på fortovscafeerne, unge der tager selfies og par, der går hånd i hånd.
 1. Når jeg føler mig begæret.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kan du gætte, hvad det er?