Spaghetti al sugo di salsiccia - let og lækkert

Grillet makrel med grillgrønt og to slags dip

snapseed-88

Grillet makrel med grøntsager og to slags dip er en rigtig sommerret, som næsten kun kan gøre dig glad.

Grillet makrel: Er det bare mig, eller er det næsten blevet sommer? Sådan har det i hvert fald føltes den seneste tid, og det er altid lig med en helt særlig ting for mig. For når det gode vejr begynder, er jeg helt sikkert at finde ud på min lille tagterrasse, mens jeg med glødende kul foran mig og et glas vin i hånden nyder de vidunderlige røgfyldte smage, som har været gemt væk under vinterens tunge lag af tristesse og kulde.

HUSKER DU AT FØLGE MIG PÅ FACEBOOK? Så bliver jeg så glad 🙂

Jeg nyder at se mine potteplanter med krydderurter og blomster folde sig livgivende ud, og jeg nyder at se mine unger lege med vandkander, mens jeg suger til mig af de savnede solstråler, der rammer mig med en terapeutisk effekt som ingen lykkepille i verden nogensinde vil kunne komme i nærheden af.

LÆS OGSÅ: Overraskende DNA-test: Kan du gætte min oprindelse?

Som så mange andre danskere smider jeg meget ofte helt enkle ting på grillen. Ikke så sjældent står den på burgere af forskellig slags – og naturligvis efterfulgt af en dessertpølse.

En dessertpølse? Det er et begreb, jeg meget gerne tager æren for. Det dækker naturligvis over, at man efter et endt grillmåltid ALTID lige kan klemme en grillet pølse ned. Så husk det nu. Om ikke andet – om alt andet skulle mislykkes – så vil jeg huskes i dette liv for at have givet verden dette uvurderlige begreb.


Men lad os komme til sagen – eller makrellen om du vil.

Man kan enten smide fisken direkte på grillen, eller gøre som jeg gøre her. Sprætte den op, rense den, skylle den grundigt og så fore den med salt, peber og et par pæne klatter smør. Jeg ynder også at give den lidt revet citronskræl og eventuelt persille eller andre krydderurter.

PRØV OGSÅ: Ceviche – råkogt kærlighed fra Sydamerika

Luk den sammen og pak den tæt sammen i sølvpapir.

I en anden sølvpapirpakke blander du frisk spinat, asparges, spinat, forårsløg, rødløg og Pimentos del Padron – de der lækre bitre spanske pebre. Hvis dit supermarked ikke har dem, så brug bare peberfrugt.

Giv det citronsaft, salt og peber og en god olivenolie. Og så er det bare op på grillen.

Det skal alt sammen have cirka 10 minutter. Især fisken må ikke få for meget, selv om den er pakket ind. Du ønsker ikke, at den bliver tør.

img_6231

Jeg glemte at tage et billede af grøntsagerne i folie. Men her er et fra dagen inden, hvor jeg blot smed spinat og smør samt salt, peber og citronsaft ned. Det smagte storartet.

Dips

Yoghurtdippen er lettest at lave. Du blander bare en fed græsk yoghurt med Dijonsennep, mayonnaise, citronsaft, citronskal, salt og peber, lidt god olivenolie og krydderurter efter eget valg, og så er du good to go. Jeg ville vælge enten dild, persille, koriander eller basilikum til denne ret.

Chilidippen er ikke meget sværere, men kræver en stavblender eller en rigtig blender. Fyr chilierne ned sammen med et par tomater, som du har fjernet kernerne fra samt olivenolie, sukker og salt. Nåja, og så et pænt skvæt citronsaft. Andet behøver du ikke. Blend det til en ensartet masse.

PRØV OGSÅ DENNE CHILIDIP

Nu er din ret færdig og behøver egentlig ikke andet end et godt glas kølig hvidvin. Til den fede grillede fisk kunne det måske være en ide med en Riesling, der indeholder masser af syre.

snapseed-89

Det ser måske ikke ud af meget, men det smager fantastisk.

Du skal bruge

Makrel(ler) – meget frisk
Smør – 20 g
Salt
Peber
Citronskal
Evt. krydderurter

Laks med citronrisotto, dild og parmesan

Grillet salat
Asparges
Rødløg
Forårsløg
Pimentos del Padron
Spinat
Olivenolie
Salt
Peber
Citronsaft

Yoghurtdip
Græsk yoghurt 10 % – 1 kop
Mayonnaise – f. eks. Hellmann’s – 1 stor spiseske
Dijonsennep – 2 tsk
Citronskal
Citronsaft
Salt og peber
Krydderurter efter ønske
Lidt olivenolie af god kvalitet

Chilidip
Chilier – en håndfuld
To tomater uden kerner
Olivenolie – ca. 3 spiseskeer
Citronsaft – ca. 1/2 lille citron
Sukker – 2-3 tsk.
Salt

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spaghetti al sugo di salsiccia - let og lækkert