Syditalien hjem til dig: Grillede peberfrugter i olivenolie


Lækre grillede peberfrugter med olie og hvidløg.
Grillede peberfrugter: I skrivende stund står der marts på kalenderen. Faktisk er vi snublende nær april. Alligevel fyger sneen udenfor min lejlighed på Vesterbro, og hustagene er hvide, så langt øjet rækker. H.C. Ørstedsværket arbejder på højtryk for at sende varme ud til de stivfrosne københavnske husholdninger, og røgen fra de fire skorstene blæser skarpt mod Vestegnen.

Her H.C. Ørstedværket set fra mit soveværelse en stjerneklar aften.
Følger du mig på Facebook? Kom nu. Jeg bliver så glaaaad 😉
Derfor er det ikke nogen overraskelse, at en italofil type som mig drømmer mig langt væk til varmere himmelstrøg. Og nærmere bestemt Syditalien, hvor duften af solmodne grøntsager blander sig med krydderurter og saltvand.
Spaghetti vongole – klassikeren jeg aldrig bliver træt af
Normalt er det her en ret, jeg laver om sommeren, men min udlængsel satte trangen til sommervarme og sydens sol i gang, og jeg blev derfor nødt til at kaste mig over den.
Den er så uendelig let at lave, og den fungerer perfekt som en lille appetitvækker inden en pastaret eller sammen med en blandet flok antipasti.
Først sætter du grillfunktionen til på din ovn og skruer op til cirka 220 grader. Du lægger det ønskede antal peberfrugter på risten, og så holder du godt øje med dem. Hver gang en side er blevet brændt – den skal være ret så sort – drejer du den, indtil hele peberfrugten er næsten forkullet på skindet.
Det må dog ikke begynde at løbe ud med væske, for så mister du det saftige og søde frugtkøde.
Alt dette bliver kun endnu bedre på en kulgrill. Du kan også bare bruge et gasblus på komfuret og gøre det direkte.
Jeg udlevede min drengedrøm i en åben Alfa Romeo
Lad peberfrugterne køle af og pil så ganske let det ødelagte skind af. Nu har du dit frugtkød, som er blevet helt blødt, sødt og lækkert.
Skær det i passende stykker og læg det i en lille skål. Giv det nogle drys Maldon-havsalt samt stykker af hvidløg skåret i papirtynde skiver.
Hæld det over med en virkelig god olivenolie. Den bedste du har råd til. Her må du virkelig ikke spare. Det er helt afgørende for retten. Og så lidt citronsaft eller hvidvinseddike.
Drøn lidt basilikumblade på, og du har din lille fine servering, der smager af sommer og Syditalien.
En lækker variant, jeg selv er helt vild med, er denne forneden, hvorpå der lægges ansjoser.
Du skal bruge
Peberfrugter
En GOD olivenolie
Havsalt fra Maldon
1 fed hvidløg
Basilikum
Citron eller hvidvinseddike

Grillede peberfrugter med ansjoser.
Ingen kommentarer endnu