11 uhyggelige ting du ikke vidste om gluten

Spaghetti med Portobello og Gorgonzolasauce

Lækker vegetarisk ret med spaghetti, svampe, ost og grønt.

Lækker vegetarisk ret med spaghetti, gorgonzola, portobellosvampe og grønt.

SPAGHETTI GORGONZOLA: Har du også børn? Så står du sandsynligvis ofte i det samme dilemma som mig. At den mad, man laver, helst skal være populær blandt ungerne. Mine to piger er desværre ikke altædende, så ofte ender det med at blive retter, jeg tilpasser deres smagsløg. Eksempelvis skærer jeg altid ned på chilien i en række retter, der burde få et ordentligt skud.

I stedet giver jeg dem efterfølgende noget af min hjemmelavede chili eller tilføjer friske chilier.

OPSKRIFT: La Carbonara – direkte importeret fra Rom

Men nu skal det ikke alt sammen handle om de mindste. Således var jeg alene hjemme den anden dag. Det er der ikke noget odiøst i, for jeg er selvstændig, og det var omkring frokosttid. Jeg fik lyst til noget varm mad, og det blev så til denne spaghetti med Portobello og Gorgonzolasauce.

Den var urimeligt let at lave, og den blev faktisk rigtig god, og det er da også derfor, jeg overhovedet finder på at skrive om den.

Well, jeg startede med at skære tynde skiver af Portobellosvampene, der er i champignonfamilien, og som derfor kan dyrkes kunstigt og dermed er ret billige. Dem stegte jeg i olivenolie og gav dem lidt salt, så de smed det meste væske.

OPSKRIFT: Cremet spaghetti med squash, porre og broccoli

Herefter smed jeg nok 50 gram Gorgonzola Dolce (altså en mild Gorgonzola) op i en sauterpande og smeltede det, hvorefter jeg tilsatte letmælk og friskkværnet peber.

Spaghettien kogte jeg naturligvis al dente – jeg plejer at bruge mærket Rummo, der efter min mening er den bedste, man kan opdrive  – alternativt Barilla eller De Cecco.

Da pastaen var kogt, hældte jeg den ned i sauterpanden og blandede den med svampene og den tilsmagte sauce (faktisk gemte jeg lidt af saucen, så jeg kunne lægge det ovenpå til sidst), hvorefter jeg servede det for mig selv med sprøde solsikkeskud og halverede San Marzano-tomater samt lidt olivenolie.

LÆS OGSÅ: Tre toprestauranter du skal besøge i Rom

Det smagte herligt. Og så var det næsten for let.

N.B. Du kan også bruge eks. grønne asparges, courgetter og ærteskud. Og kan du ikke lide Gorgonzola, så byt den evt ud med frisk mozzarella.

Du skal bruge
Spaghetti – 100 g per person
Portobellosvampe – eller andre svampe 100 g per person
Gorgonzola – 50 g
Mælk – 200 ml
Peber
Solsikkeskud
Cocktailtomater/San Marzanotomater

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

11 uhyggelige ting du ikke vidste om gluten