Chicken Vindaloo - hot curry fra Sydindien

Penne pommodoro – sikkert børnehit

Penne pommodoro. Italiens enkleste børneret.

Rigatoni pommodoro. Penne er lige så godt. Det er uanset hvad Italiens enkleste børneret.

Hvis du har alt for travlt, og du bare skal lave noget, der gør børnene glade, så skal du tænke som en italiensk mamma. Denne ret er både nem, hurtig og lækker.

Allora! Mine to piger er ikke altid lige nemme efter en lang dag i henholdsvis vuggestue og skole. Især ikke op til spisetid, hvor det godt kan være svært at få ro til at gå i køkkenet. Men belært af skade og overambitiøse madprojekter har jeg altid denne lille ret i baghånden, som ikke blot er let at lave, men som også altid er et hit hos dem begge.

Den er blevet til på en af mine mange rejser i Italien, hvor jeg altid prøver på at være 3-4 gange om året. Eller blevet til og blevet til. Enhver italiensk husmor laver en variant af denne til børnene, og det er en perfekt og ganske let frokostret til en varm dag.

Den bedste jeg har smagt – og her må jeg altså virkelig undskylde mit storhedsvanvid – var faktisk min egen. Det er ikke, fordi jeg er en fantastisk kok, men fordi jeg fik lov at arbejde med de bedste ingredienser, man kan få. Det skete denne sommer i en smuk villa i udkanten af Napoli halvt oppe ad Vesuv. Voldsomme påsatte skovbrande rasede i baggrunden, mens jeg faldt i snak med moderen i det hus, hvor vi havde lejet et værelse. Jeg spurgte, hvor man kunne handle, da jeg ville lave lidt frokost til mine piger, men hun tilbød mig i stedet at gå på jagt i hendes gemmer. Hun gav mig en dåse med hjemmelavet tomatpassata som stammede fra hendes egne tomater – og de er kendt for at være de bedste i Italien, dem der vokser op ad Vesuv. Jeg plukkede frisk timian og basilikum på grunden, og så lavede jeg denne ret, som næsten sendte mig i himmelen. Så få ingredienser. Så godt!

FIND DE BILLIGSTE BILLETTER TIL NAPOLI HER

Den ser ikke ud af meget, men denne penne pommodoro fra Vesuvs skrænter sendte mig i himmelen.

Den ser ikke ud af meget, men denne penne pommodoro fra Vesuvs skrænter sendte mig i himmelen.

Først varmer du en rundhåndet sjat olivenolie i en sauterpande og sauterer et fed hvidløg skåret i papirtynde skiver. Når det er en smule gyldent, kommes tomat i og røres sammen. Du tilsætter resten af ingredienserne og koger det i mindst 20 min – gerne i flere timer, hvis du har tid (men det har du jo netop ikke).

Dine penne eller rigatoni (helst Rummo eller Barilla) sættes over med en spsk salt – huske at røre dem rundt i vandet, så de ikke klistrer sammen. De skal koges al dente. Altså lige lidt i underkanten, før de hældes ned til saucen sammen med lidt af pastavandet.

Læg det på en tallerken og riv en lækker parmesan herover. Den bedste, du har råd til. Du skal ikke spare på råvarerne i så enkel en ret.

Værsågod. Penne pommodoro.

Du skal bruge
Tomat – hakket eller passata (1 dåse) – du kan ikke få gode solmodne tomater herhjemme nu, så drop de friske.
Salt
Sukker
Timian
Hvidvinseddike
Hvidløg
Olivenolie

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chicken Vindaloo - hot curry fra Sydindien