Oksehaleragout - og en assistent der gav mig problemer

Hot Doggety! Nu skal du have pølse

En hotdog kan være mange ting. Blandt andet denne sag, der nok mest er for voksne.

En hotdog kan være mange ting. Blandt andet denne sag, der nok mest er for voksne.

Hvem elsker ikke en hotdog? Det er ikke ligefrem haute cuisine, og nogle gange føler man næsten, at man skal skamme sig over at holde af den der kødfulde rørformede sag, der kombineres med et brød og noget af det røde og det gule. Men man skal altså være et ubehageligt skarn, en stakkel med en skidt barndom eller for den sags skyld rabiat veganer, hvis man ikke giver efter for den varme hund en gang i mellem.

Jeg husker selv glæden lige fra børnehavealderen, når min far eller mor tog mig med til en pølsevogn – hvilket var i en tid, hvor der stort set ikke var kommet shawarma og sushi til landet, og hvor burgerne var helt nye og eksotiske. Og var jeg heldig, vankede der også en Jolly Cola.

Pitabrød med indisk krydret oksekød

Kombinationen af den salte pølse og den sød-syrlige ketchup er genial, og hvis du på nogen måde er under indflydelse af alkohol, så er hotdoggen altså en god konkurrent til både pizzaer, burgere og dürüm-ruller.

Jeg har ikke her tænkt mig at genopfinde noget så vellykket, men i stedet give lidt inspiration til, hvordan sådan en fætter også kan gribes an med lidt mere substans. Hvordan du kan gøre den til noget, du kan tillade dig at servere som en tapa eller en forret. Det er nemlig ret smart at servere noget alle kan lide, fordi det er fast food, men tilføre det et lidt smart twist, så gæsterne ikke føler sig simple. Verdens letteste vej til anerkendelse bag gryderne.

Denne hotdog er med merguez-pølse (altså af lam), guacamole, lynsyltede rødløg og min helt specielle chilidressing, som tilmed er verdens bedste. Er det ikke heldigt? 😉

Se hvordan du laver min chilidip her.  

Okay, pølsen ristes. Allerhelst på grill, men ellers på en pande. Det vil jeg altså ikke bruge så meget energi på andet end at minde om, at den skal have tid. En undergrillet eller understegt pølse er noget sjusk. Og hvis disse pølser er friske, så er det tilmed en sundhedsrisiko.

Min guacamole er let. Mos en fuldmoden avokado og ibland citronsaft, koriander, lidt chili, spidskommen, yoghurt, salt, peber og evt. et fed presset hvidløg.

Der ligger et link til Chilidippen ovenfor. Den er næsten det vigtigste sammen med pølsen.

Sådan laver du lynsyltede rødløg

Men du skal også have lynsyltede rødløg. Skær et rødløg i smalle skiver, læg dem ned i en skål og bland dem med salt og sukker, før du hælder hvidvinseddike over. Du kan også eksperimentere med andre former for eddike – lige fra lagereddike til æblecidereddike og balsamico. Jeg tilsætter ofte også en masse persille.

Hvordan du komponerer selve hotdoggen er jo op til dig. Du kan sikkert gøre det smukkere, end jeg kan. Jeg havde ingen pølsebrød, så jeg ristede blot en halv skive lyst brød og lagde under.

De lækreste sliders med cheddar og specialdressing

Jeg synes ikke, der skal Heinz på denne, da der allerede er tomat i chilidippen, men gør du det alligevel, så skal jeg prøve at se, om jeg med tiden kan tilgive dig. Til gengæld synes jeg, det pynter med lidt af den flotte, gule amerikanersennep fra French’s.

Og så er det jo bare at æde løs. Hot doggety! Det smager altså godt.

Mine 11 grundregler i køkkenet

Du skal bruge

Lammepølser (gerne Merguez)
Lyst brød eller hotdogbrød

Guacamole
Avokado
Koriander
Yoghurt
Citron
Spidskommen
Salt
Peber

Lynsyltede rødløg

Rødløg
Hvidvinseddike
Salt sukker

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Oksehaleragout - og en assistent der gav mig problemer