Her er den lækreste blæksprutte du kommer til at smage

Dommen: Hvad kan den så, Tivolis nye Food Hall?

Andeconfit med hoisin og chili hos Kung Fu Street Food.

Andeconfit med hoisin og chili hos Kung Fu Street Food.

Lad mig starte med at svare på spørgsmålet. Den kan en del. Det er endnu for tidligt at sige, hvad der præcis kommer til at ske. Men takterne fra dagens overordentligt velrepræsenterede pressemøde, var gode. Stadeholderne var i boblende humør, serveringerne var mange og overordnet set rigtig vellykkede, og så er der jo det med beliggenheden. Den er nemlig en 174 år gammel gave fra Tivoli til Tivoli.

Carstensens gamle have har givetvis fat i noget med åbningen af den nye madhal. For mens man i West Market kæmper (som denne åbenlyst fremsynede signatur forudså allerede på åbningsdagen) med at tiltrække et tilstrækkeligt stort publikum, så rammer man en langt større målgruppe her på et hjørne, hvor der ifølge Tivolis egne beregninger passerer 400.000 mennesker forbi hver dag, Et sted som er det første, en sulten turist, som netop er ankommet til Hovedbanegården, støder ind i.

Tapa del Toro.

Tapa del Toro.

Det er jo svært at skrive om Tivoli Food Hall uden også at skrive om West Market, der jo teknisk set deler bydel. Problemet med West Market på Vesterbro, hvor jeg selv bor, er åbenlyst. Det er et sted, hvor folk bor, og hvor antallet af turister er til at overse. I stedet er en stigende andel af beboerne børnefamilier, og børnefamilier vil have et madmarked, hvor man kan købe frisk fisk, fjerkræ, kød, grøntsager og ting til den daglige madlavning. I West Market fylder disse stader næsten intet. Der er i stedet et område for street food efter samme model som Papirøen. Bare uden beliggenheden lige ved Københavns turistcentrum. Og så er antallet af stadeholdere givetvis for mange.

Tivoli derimod har beliggenheden med sig, og man har fra start truffet et valg om, at man ikke vil være Torvehallerne med alt, hvad dertil hører af marked for ferskvarer som fisk, kød og grøntsager. Tivoli har kun stande, hvor du køber færdig mad. Det vil i høj grad appellere til turister, som ikke skal have noget med hjem til hotelværelset eller for den sags skyld på togturen hjem til Malmö.

Sød betjening hos Letz Sushi.

Sød betjening hos Letz Sushi.

Man kan ikke ligefrem beskylde Tivoli for at have taget store chancer. Man har ret så sikre kort på hånden med populære kæderepræsentanter som Cock’s & Cows, Letz Sushi og Gorm’s, mens også Tapa del Toro har et par søstre i Torvehallerne og indtil for nylig en restaurant på Istedgade. Brødflov har et populært bageri på Falkoner Alle, og Le Petit er da også repræsenteret i hallerne på Israels Plads. Etc. etc..

Omvendt har disse vist sig at være leveringsdygtige i høj kvalitet og en god fornemmelse for målgruppens ønsker, og hvorfor lave om på en opskrift, der virker? Ikke et ondt ord herfra om det. I dag nåede jeg igennem smagsprøver fra de fleste stande, og alt var helt i orden eller mere til. Særligt begejstret var jeg for Letz Sushis signatur-maki med tempura-reje, avokado, agurk og hvidløg toppet med lynflamberet laks, masago, forårsløg, ørredrogn, japansk mayo og unagi. For helvede, det er godt! Og så gør det jo ikke noget, at det hele stammer fra bæredygtigt fiskeri.

Diverse maki hos Letz Sushi.

Diverse maki hos Letz Sushi.

Interessant bliver Bobbabella, der er et brainchild fra bornholmske Kadeau, men uden at der af den grund går Solskinsø i den. I stedet har man lavet en klassisk grillbar med fritter, burgere, shawarma og (måske et par flippermaskiner efter den officielle åbning). Shawarmaen var lækker og frisk med en god balance af chili og bredbladet persille. Eneste anke er dog nok, at den ikke skiller sig nævneværdigt ud fra det, de fleste vil identificere som en shawarma i den bedre ende. Til gengæld har man en sand overflod af lækre dips, der går ualmindeligt godt med de noget nær perfekte pommes frites. Blandt andet en æggehvidemayo med udvandet bornholmsk blåskimmelost – og så kom vi jo alligevel forbi Østersøen, n’est pas?

Virkeligt gode fritter med dips hos Cadeau-afliggeren BobbaBella.

Virkeligt gode fritter med dips hos Kadeau-afliggeren BobbaBella.

Kyllingen var en lille lækker smagsbombe af sydstatskrydderier hos det lille rotisserie drevet af to kvinder – kaldet Chicks by Chicks, og her som de fleste andre steder i Tivoli Food Hall gør man meget ud af, at flest mulige råvarer er økologiske og bæredygtige.

Der var lækre Bao hos Kung Fu Street Food med hoisin-sauce og chili, mens stockholmerkæden Zócalo bestemt også kunne være deres quesadillas bekendt. Her gik jeg endda vegetarisk.

Sød dansk betjening hos den svenske mexikanerkæde Zócalo.

Sød dansk betjening hos den svenske mexikanerkæde Zócalo.

Jeg rendte ind i flere gamle bekendte. Blandt disse den entreprenante nordjyde Mikkel Sarbo, der blandt andet er medejer og grundlægger af Tante T, Fleisch og Hallernes Smørrebrød. Han var et af de helt nye navne, der først blev præsenteret i dag. Standen var endnu ikke helt klar, mens hans smørrebrød smager skidegodt, og så er han en mand, der rykker hurtigt. Det er ikke mere end tre uger siden, han fik muligheden for at slå til. Og det er altså ikke ret meget i den branche, skulle jeg hilse at sige. Der skal købes alt fra montrer, komfur og knive til 15 ekstra ansatte, ligesom der skal hentes bevillinger. Det har noget nær lige kunnet lade sig gøre, og jeg må tilstå, at jeg er imponeret.

Hallernes Smørrebrød.

Hallernes Smørrebrød.

Jeg tror desuden, det er en klog beslutning, da man er den eneste stand med traditionel dansk mad. Det vil Tivolis mange turister nok gerne prøve. Jeg håber, han giver en frokost, hvis jeg får ret …

Jeg er stadig mæt her efter hjemkomst, og det er i sagens natur svært at forholde sig til så meget mad på en gang. Men helt overordnet føler jeg mig overbevist om, at det bliver en succes. Man har nemlig ikke taget unødvendige chancer (stadeholderne forpligter sig på at blive i 5 år – tænk lige over hvor meget det er). Kvaliteten er i orden. Selve arkitekturen er venlig og indbydende med facade mod både Tivoli og Bernstorffsgade, og haven udenfor mod Tivoli vil givetvis blive et hit om sommeren.

Haven er endnu ikke færdig.

Haven er endnu ikke færdig.

Og med Tivolis vanlige sans for markedsføring og en prissætning, der er strammet til det yderste, det lader sig gøre, så tror jeg, at økonomien vil fungere, og at vi ikke kommer til at se West Market om igen, hvor der, som en journalistkollega nævnte det i dag, flyver vindhekse gennem lokalet. Og det er synd for alle de dygtige og velmenende stadeholdere, der bare ikke helt havde set, hvad det var for et sted, de skulle være med til at bygge op.

pb082633

Islandske Gló laver sunde salater.

LÆS OGSÅ MINE ARTIKLER OM GRILLBARER I MUNCHIES:

Da shawarmaen kom til Danmark

Bjarnes Pølser i Ballerup (historien den berømte og berygtede pølsevogn)

Bølgefritter på Flyvergrillen (hvad sker der egentlig på grillen med udsigt til Københavns Lufthavn?)

Chicky Grill i Kødbyen – uforandret siden 70’erne

Om Tivoli Food Hall
I alt er 16 nye madstader rykket ind, sammen med to restauranter, en café samt en designbutik, mens Nimb åbner 21 nye hotelværelser. Der kommer i øvrigt terrasser ud mod både byen og Tivoli samt et nyt, bredt fortov, hvor gæster kan nyde sol, mad og drikke Tivoli Hjørnet er tegnet af arkitekterne Pei Cobb Freed & Partners, der blandt andet står bag John F. Kennedy Library og Palazzo Lombardia, der er hovedsæde for den på mange måde selvstyrende norditalienske region.

 Det betyder, at Tivoli nu har følgende stader klar til åbningen 10. november.

 • Bobbabella –  Kadeaus shawarmabar
 • Brødflov – Friskbagte brød og økokager
 • Chicks by Chicks – Rotisserie med økologiske kyllinger
 • Cock’s & Cows – Burgere, burgere, burgere
 • Gló – Salater og retter med fokus på det grønne og økologiske
 • Gorm’s – Sprøde pizzaer fra den voksende kæde
 • Tapa del Toro – Torvehallernes aflægger med montaditos og sherry
 • Kung Fu Street Food – Asiatisk med blandt andet ramen og bao
 • Le Petit Vinbar – Bistrostemning med vin og klassiske franske serveringer
 • Letz Sushi – Kæden benytter sig af bæredygtigt fangede fisk og økologiske ris
 • Retreat – ‘Real food fast’ lyder sloganet.
 • The Bird & Kissmeyer – Gin & tonic, gourmet-toast og håndbrygget øl
 • Zocalo – Stockholmer i København med meximad med fokus på sundhed og rene råvarer
 • Hallernes Smørrebrød – Klassikere med godt brød og gode råvarer på toppen
 • Riccos – Kaffe, kaffe, kaffe

Samtidig vil der i hele etablissementet, som man har døbt Tivoli Hjørnet, være:

 • Espresso House serverer friskbryggede kaffespecialiteter og et bredt udvalg af både salt og sødt
 • Illums Bolighus præsenterer den skandinaviske designånd med et udvalg at både danske og internationale brands
 • Sticks ’n’ Sushi former sushi og andre japanske delikatesser på toppen af Tivoli Hjørnet
 • Vapiano laver al maden frisk foran gæsterne i familierestauranten på to etager i Tivoli Hjørnet
 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er den lækreste blæksprutte du kommer til at smage