Oksespidsbryst med mos

Cremet bucatini med palmekål

Bucatini med cavola nero

Bucatini med cavola nero

Bucatini med palmekål

I skrivende stund er det mandag, og det er for mange af os lig med travlhed og en laaaang uge i vente. Men i stedet for at gøre dagen til ugens værste, så kan du få et smil på læben over denne uhørt lette og lækre pastaret, der både kan laves i en vegetarisk udgave samt med bacon.

Uanset om du er til forædlede griseprodukter eller ej, så lad mig i hvert fald indskyde, at det ingenlunde gør retten dårligere. Der findes vist ikke ret meget mad, der bliver dårligere med et skud bacon. Jeg har dog lavet denne både med og uden, og jeg synes, at jeg kan være begge dele bekendt rent smagsmæssigt.

Følger du mig på facebook?

Og på Instagram?

Det er en ret, som passer perfekt til en tidspresset og stram start på ugen, og den kan laves på under 20 minutter, fra du starter, til den står på bordet. Jeg har ikke fået en tilsvarende i Italien, men jeg synes alligevel, at den opfylder de fleste krav, en italiener måtte have. Den er enkel, velsmagende, har ikke ret mange ingredienser, og så er den særligt oplagt i sæsonen for cavolo nero – på dansk kaldet palmekål eller sortkål.

SE OGSÅ: Spaghetti med BLOGmuslinger

Husk at koge den al dente

Du starter med at stege bacon i tern. Dup dem af på køkkenrulle og hæld en del af fedtet fra, men ikke det hele. Skær svampene i skiver og steg dem ved høj varme. Sæt pastaen i kog – jeg synes de lange, tykke Bucatini er perfekte til denne ret, men du kan også bruge spaghetti.

Behøver jeg at sige, de skal koges al dente?

Palmekålen skæres i tynde flager og svitses kort i olivenolie sammen med et helt fed hvidløg.

Når pastaen er klar lægger du det ned i sauterpanden sammen med din bacon, dine svampe, din kål og en håndfuld overskårne cocktailtomater – og så går der ellers carbonara i den.

For forinden har du nemliug rørt et æg per person sammen i en skål. Og den hælder du nu indholdet af over pastaen, mens du skruer halvt op for varmen. Når æggemassen er blevet cremet, tager du den af blusset og serverer med friskrevet parmesan, pecorino eller grana padano.

É molto facile!


Du skal bruge

Bucatini (el. spaghetti) – 100-120 g. per person
Champignon (eller andre svampe) – 200 gram
Palmekål – efter behag
Parmiggiano reggiano, pecorino eller grana padano
Cocktailtomater
Hvidløg – 1 fed
Bacon el. pancetta – mindst 30 g per person
Æg – 1 per person
Olivenolie

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Oksespidsbryst med mos