Fettucine med ricotta og spinat

Ravioli med spinat og ricotta

Ravioli med spinat og ricotta

Hvis du bare er lidt som mig, så bliver du glad af pasta. Og her mener jeg altså ikke den slags tyskproducerede pasta, man kan købe for småpenge i discountsupermarkedet. Jeg taler naturligvis heller ikke om den frygtelige danske opfindelse pastasalat, der ligger noget nær så langt fra Italien, som den slags overhovedet kan.

Spaghetti med kantareller, portobello og pancetta

Jeg taler derimod om rigtig pasta. Pasta fresca. Pasta du selv har lavet. Den slags pasta lavet fra bunden med samme kærlighed, som var du en italiensk Mamma, gør mig glad.

Denne ret er lavet efter inspiration fra retter, jeg har fået i Norditalien, og jeg synes, den smager fuldstændigt forrygende.

Sådan laver du Ravioli med spinat og ricotta

Pasta

Først laver du pastaen. Du kan bruge hænderne, men selv har jeg opnået det bedste resultat med min KitchenAid. Bland 200 gram mel af den bløde type 00 sammen med 200 gram durummel.

Regn med et æg per 100 gram mel. Men æg fås jo i mange størrelser, så det kan også godt blive 4 eller 6.

Tilsæt derefter lidt salt og ælt det sammen i maskinen, indtil det får en lækker blød konsistens – lidt som marcipan. Det må ikke blive for tørt. Jo gulere dine blommer er, jo flottere bliver pastaen.

Opdel det i et par kugler og gør dem flade med en kagerulle. Jeg bruger mit smarte pasta-plug-in til Kitchen Aid’en. Start med at køre den igennem på en tyk rulle, og gør den så smallere og smallere, indtil den er så tynd, som du ønsker. Hvis du springer skridt over og starter med at gøre den for tynd, risikerer du, at det ikke hænger godt nok sammen.

Spaghetti med meget lækker svampesauce

Drys med mel, så snart det kommer ud. Ellers hænger det fast.

Hæng pladerne til tørre – jeg bruger et pastastativ, men du kan også lægge det på avispapir el lign.

Se lige den flotte farve i pastaen og min fine nye KitchenAid Standmixer i farven Kyoto Glow.

Raviolifyld

Finthak 200 gram frisk spinat og sauter det i en pande med lidt smør. Når det har smidt en masse væske og er faldet sammen til næsten ingenting, så tilsætter du en spiseskefuld ricotta og reducerer den sammen med spinaten under omrøring. Den proces gentager du, indtil du har brugt det meste af osten.

Du bør nu have en meget lækker og cremet fyld, som du smager til med salt og peber og gerne lidt citron.

Du kan også blot holde her og koge en god pasta og vende det i denne blanding. Det er helt genialt.

Men når du nu har læst så langt, kan du lige så godt gå hele vejen.

Ravioli samles

Nu skal du så skære pladerne ud. Jeg laver stykker af cirka 4×3 centimeter. Men jeg er ikke noget geni til at gøre det perfekt lige.

Læg små klumper af fyldet på hvert andet stykke. Læg den ovenpå og tryk det sammen med fingrene eller lav evt striber med en gaffel.

Spaghetti al sugo di salsiccia

Det er svært at angive en præcis kogetid, for det afhænger af, hvor tynd en pasta, du har lavet. Men de skal glide op til overfladen af gryden. Sørg for at bruge rigeligt salt, når du koger det. Det skal først tilsættes, når vandet spilkoger. Og ikke noget med at bruge olie.

Salviesauce

Det er er så dejligt nemt. Smelt 150 gram smør og tilsæt et fed knust hvidløg samt friske salvieblade. That’s it!

Når pastaen tages op, anretter du den i en tallerken og hælder din smør- og salviesauce over, et par friske salvieblade, og din middagsgæst vil takke dig.

Til Ravioli med spinat og ricotta i salviesauce skal du bruge

200 gram pastamel – tipo 00

200 gram durummel

4 æg

Salt

200 g spinat

150 g ricotta

Salvie

150-200 g smør

1 fed hvidløg

Citron

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fettucine med ricotta og spinat