Kikærter med Chorizo

Fettucine med ricotta og spinat

Fettucine med ricotta og spinat

Hvis du leder efter en let og lækker ret til hverdag eller gæster, så led ej længere end denne fettucine med ricotta og spinat.

Den er inspireret af det norditalienske køkken, men mon ikke man kan få lignende retter flere steder i Italien.

Den tager ikke ret lang tid at lave, og den smager af meget mere end summen af ingredienserne. Hovedsagen er her, at du laver en lækker pasta fresca – altså en frisk, hjemmelavet pasta.

Sådan laver du fettucine med ricotta og spinat

Du kan lave det i hånden, men det bliver med hånden på hjertet markant lettere og meget mere præcist, hvis du som jeg bruger en KitchenAid. Jeg har været så heldig at få en maskine sponsoreret i den nye fede farve Kyoto Glow, men jeg havde allerede en i forvejen, som nu er røget i sommerhuset. Jeg bruger disse maskiner hele tiden.

Først laver du pastaen. Bland 200 gram mel – helst af den bløde type 00 sammen med 200 gram durummel, der giver en mere rustik konsistens. Cirka 50/50

Regn med et æg per 100 gram mel. Men æg fås jo i mange størrelser, så det kan også godt blive 4 eller 6.

Tilsæt derefter lidt salt og ælt det sammen i maskinen, indtil det får en lækker blød konsistens – lidt som marcipan. Det må ikke blive for tørt. Jo gulere dine blommer er, jo flottere bliver pastaen.

fettucine med ricotta og spinat

Prøv lige at se min mine nye KitchenAid i årets farve Kyoto Glow, der er inspireret af køkkenet i den japanske storby, hvor man lægger vægt på balance, tekstur og smag.

Cremet spaghetti med guanciale og svampe

Kør det derefter din pastamaskine. Start med at køre det igennem på en stor tykkelse og gør det så gradvist tyndere. Den kan nemlig sagtens gå galt, hvis du prøver at køre det tyndt med det samme.

Drys straks med durummel, når det kommer ud, så det ikke klistrer fast. Kør det derefter gennem dit fettucine-modul.

Italiensk rod – jeg elsker det. Nyd lige den smukke farve i pastaen med de sunde, økologiske æg.

Ricotta og spinat-sauce

Nu bliver det næsten for nemt.

Sauter finthakket spinat i smør. Sørg for at det falder helt sammen og smider væsken.

Dernæst tilsætter du en spiseske ricotta. Kør den rundt på den varme pande, lad også denne smide væske og gentag så processen, indtil du har brugt lidt over et halvt glas eller efter ønske.

Smag til med salt, peber og citron. Nu er den klar.

Brace: Italieneren der forelskede sig i Danmark

Kog nu din fettucine i et par minutter i masser af vand tilsat rigeligt salt. Regn med 6 gram per liter.

Hæld en sjat af kogevandet i saucen, og blandt det rundt, før du lægger pastaen i og blander det.

Server med friskrevet Parmigiano Reggiano eller Pecorino Romano.

Buon appetito!

Tre restauranter du ikke må misse i Rom

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kikærter med Chorizo