Ramen med kylling og koriander

Fettucine med lammeragù – italiensk inspireret påskelam

­

Fettucine med lammeragù – italiensk inspireret påskelam

Der er løbet noget vand i åen, siden dengang vor ven Jesus havde et par dumme dage i Jerusalem og blev spændt op på et trækors uden anden hjælp end en stålsat tro på sin himmelske fader.

Men påsken er sammen med julen den største kristne højtid, og den fejrer vi her til lands oftest med kyllinger, æg og lam.

Særligt i Italien er påsketraditionerne stærke og på mange måder meget større og vigtigere end julen, og derfor har jeg ladet mig inspirere af netop støvlelandet i denne opskrift, hvor jeg har tilegnet mig noget helt fantastisk lammekød fra Slagter Jacob i Kalundborg, hvor jeg har fået sommerhus.

De særlige Røsnæs-lam græsser i den fredede natur på Røsnæs og fungerer i praksis som naturpleje for området. Det er dyr, der har haft optimal dyrevelfærd hele vejen igennem, og det giver altså bare en god smag i munden. Ikke blot moralsk, men også, når du nyder den lækre lammesmag.

Kan også få lammet bragt til København

LÆS OGSÅ: Laber lammecurry med ingefær og spinat

Nu kan jeg jo ikke altid være i Vestsjælland, så jeg har spurgt Slagter Jacob, om han forhandler sit kød andre steder, og det viser sig faktisk, at butikken en gang om ugen afleverer bestillinger med kølebil til andre dele af landet – herunder København, hvor jeg bor. Og det her er altså ikke for at lave reklame, men hans modnede oksekød og hans pølser er altså også helt i særklasse.

Find mig her på Instagram

LÆS OGSÅ: Min indiske livret: Lam i karry med spinat

Sådan laver du fettucine med lammeragù – italiensk inspireret påskelam

Det her er en meget nem ret, men den tager til gengæld noget tid. Og som de fleste kvinder vil berette, så nytter det ikke noget at springe over, hvor gærdet er lavest og droppe forspillet. Jo mere tid du investerer, jo bedre bliver det. For alle.

Start med i olivenolie at brune lammestykkerne, som du har skåret i tern eller skiver eller har bedt din slagter om samme. Sørg for også at få benene med. De giver smag. Du må gerne salte dem undervejs.

Tag stykkerne op og sauter gulerødder, blegselleri og løg ved middeltemperatur, indtil de er bløde.

LÆS OGSÅ: Lækker lammecurry med kokosmælk

Læg lammestykkerne tilbage og skru på for varmen og hæld mindst et glas vin i. En hovedregel er her, at der næsten ikke kan komme for meget vin i. Næsten som mig, når jeg laver mad …

Når det er fordampet lidt, så kommes tomaterne i fra dåse (sørg for en god kvalitet).

Herefter laurbærblade, timian og rosmarin, hele hvidløgsfed, en sjat peberkorn og siden din lammefond. Regn med at der skal nok i til at dække kødet.

Nu skal du så skumme fedt og urenheder fra, og derefter er det på med et låg og ned med varmen.

Lad det simre mindst 5 timer og gerne mere. Lammet skal være helt mørt.

Smag til med salt, sukker, vineddike, og tag så lammestykker, laurbærblade og stængler fra krydderurter op.

Blend det så til en ensartet masse og smag til med rigeligt salt.

LÆS OGSÅ: Lækker wok med ribeye

Kog din pasta al dente – pappardelle vil passe bedst til, men andre former for bredbåndspasta som fettucine er også fint.

Bland den ønskede mængde sauce og lam sammen med pastaen og anret på tallerkenen. Drys eventuelt med gremolata, hvilket giver et friskt og lækkert pift af persille, hvidløg og citronskal.

Hvis alt er gået, som det skulle, så har du nu en dyb og intens ragù, der smager aldeles herligt sammen med din pasta. Jeg har brugt hjemmelavet pasta på billederne, men det er lige så fint at købe en færdig pasta af en god kvalitet.

Og denne ragù smager i øvrigt endnu bedre på andendagen, når lammet er kogt helt ud

Velbekomme!

Lammeragout lam slagter jacob foodroar niklas roar

Det skal du bruge til fettucine med lammeragù – italiensk inspireret påskelam

Lammebov og/eller lammeskank (det meste er ben)

2 store gulerødder

2 stænger blegselleri

1 stort løg

2 dåser hakket tomat (god kvalitet)

1 stort glas vin (hvid eller rød)

1 liter lammefond (brug bare boullonterninger – hvis du har vin og ben nok, kan den udelades)

Timian – en håndfuld kviste

En pæn kvist rosmarin

2 laurbærblade

3 fed hvidløg

1 tsk sukker

En tsk peberkorn

Salt efter behov – smag den til løbende

Hvidvinseddike – 1 spsk

hjemmelavet pasta foodroar

Min hjemmelavede pasta

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ramen med kylling og koriander