Velkommen. Mit navn er Karen-Elisabeth Gadtoft og jeg elsker at lave mad. Jeg håber at min blog kan vise hvor nemt det kan være, at lave lækker og velsmagende mad helt fra bunden. Jeg sætter pris på lækre råvarer og tror højt og helligt på, at vi både spiser med øjnene og munden. Lad min blog være en inspirationskilde og kast dig ud i det.
Rigtig god læselyst
Min blog indeholder opskrifter på skøn hverdagsmad. Maden er primært farverigt, sundt og let at lave. Man kan finde opskrifter på lækkert bagværk til nærende salater.
Vi er to damer, der elsker at spise mad, tale om mad og at lave mad. Her på bloggen udlever vi vores madnørderi og kokkererer, eksperimenterer, spiser og nyder på livet løs.
Vi håber bloggen kan være det sted, hvor du finder inspiration til både den nemme aftensmad og de lidt større projekter. For os er intet for simpelt – intet for fint og kompliceret.
Ikke overraskende elsker vi at gå ud og spise og derfor finder du også tips og tricks til gode spiseoplevelser på caféer og restauranter i ind- og udland. I den forbindelse har vi udstyret bloggen med et Gaffelkort, der giver dig et visuelt overblik over, hvor de caféer og restauranter vi har anmeldt ligger.
Vi håber, at I vil følge med og hold jer endelig ikke tilbage med spørgsmål, kommentarer og fifs.
Mit navn er Julie Lykke og jeg er indehaver af thefoodfactory.dk. Jeg er selvoplært kagebager med stor forkærlighed for hjemmebag. I mit lille køkken i Aarhus bager og udvikler jeg en masse opskrifter og inspiration til smukke kager og søde sager, hvor æstestik og smag er i højsædet.
Halvdelen af glæden ved god vin er at dufte til den (Foto: Eleonora Roar).
Af årsager, jeg ikke helt kan afklare, fik jeg pludselig lyst til at fortælle lidt om mit forhold til vin.
Jeg håber, du har lyst til at læse med, og at du selv også har lyst til at dele nogle af dine vinoplevelser med mig i en kommentar. <3
Her er 21 fun facts om mit forhold til vin
1. Jeg var faktisk 25 år gammel, før jeg lærte at elske vin.
2. Den første vin, jeg for alvor nød, var en Muga fra Rioja.
3. I dag er spanske vine mine foretrukne meget skarpt efterfulgt af italienske vine, hvis man ellers kan generalisere virkeligt voldsomt. Men det afhænger i utroligt stor grad af måltidet.
4. Jeg er lidt som Miles i ‘Sideways’. Jeg ER bare ikke glad for Merlot.
5. Til gengæld synes jeg inderst inde, at Pinot Noir er overvurderet (men det tør jeg egentlig ikke sige af frygt for at blive udsat for spot og spe).
6. Mine spanske favoritområder er Priorat og Ribeira del Duero.
7. Mine røde yndlingsdruer er Garnacha, Temperanillo, Nebbiolo og Sangiovese.
8. Jeg har ikke noget særligt godt vinvokabularium – jeg er med andre ord ikke ret god til at sætte ord på vin i stil med ‘læder’, ‘tobak’ og ‘slidt sadel tilhørende rusten damecykel, der har stået mindst en time i middagssolen efter at være blevet pisset på af fransk bulldog’.
12. Jeg drikker typisk et enkelt glas vin til aftensmaden – eller rettere halvdelen, mens jeg laver maden.
13. Den er god nok. Livet er for kort til dårlig vin.
14. Jeg har kæmpe respekt for de folk, der kan sammensætte en god vinmenu, der passer til retterne. Blandt de bedste wine-pairings, jeg har fået det seneste år, var menuerne på Brace, Térra og ikke overaskende på Alchemist.
15. Jeg kan helt generelt bedst lide vine med masser af knald på smag og alkohol – med mindre de serveres til en virkelig subtil fiskeret for eksempel.
Jeg er mindst 420 x gladere for rødvin end hvidvin – hvis ikke 100 😀 Skal den være lys, vil jeg ha’ bobler i – cava, cremant, prosecco eller champange, så er jeg klar. Bare det er Brut, Seco eller Demi – dolce kan jeg ikke få ned.
Men i rødvinkategorien er Tempranillo, Zinfandel, Primitivo og Ripasso favoritter, men jeg er absolut ikke for fin til en papvin i en snæver vending 😛
Vinsnob bliver jeg aldrig.
Så kom beskeden. Og denne gang var svaret endegyldigt. Ministeriet har sat en stopper for min pædagogiske efteruddannelse - også kaldet pædagogikum. Det er et …
Jeg hedder Niklas Roar. Mit efternavn til trods er jeg ikke nogen brøleabe. Men jeg vil gerne råbe højt om mit forhold til mad. Madlavningen er nemlig hver eneste dag mit zen-øjeblik. Det er min ventil i forhold til et evigt foranderligt freelancearbejde og til hverdagens stress. For mig er maden på én gang frådseri, familieliv og forførelse. For mig er maden rendyrket livsglæde. Og for en journalist som mig, uden nævneværdige håndværksmæssige talenter, er det desuden en enorm tilfredsstillelse at kunne levere et færdigt og håndgribeligt produkt, som tilmed kan være med til at gøre andre mennesker glade.
Når jeg ikke laver mad, skriver jeg artikler for blandt andre Munchies, Dossier, DSB og mange mange andre. Og så underviser jeg på Københavns Mediegymnasium.
Privat bor jeg i en dejlig lejlighed på Vesterbro med udsigt over byens tage.
Velkommen til FOODROAR.
For samarbejde og businessforespørgsler skriv til foodroar@represented.dk
Læs mere om mig her.
Jeg er mindst 420 x gladere for rødvin end hvidvin – hvis ikke 100 😀 Skal den være lys, vil jeg ha’ bobler i – cava, cremant, prosecco eller champange, så er jeg klar. Bare det er Brut, Seco eller Demi – dolce kan jeg ikke få ned.
Men i rødvinkategorien er Tempranillo, Zinfandel, Primitivo og Ripasso favoritter, men jeg er absolut ikke for fin til en papvin i en snæver vending 😛
Vinsnob bliver jeg aldrig.