Smidt ud af uddannelsen

21 fun facts om mit forhold til vin

Niklas Roar vin

Halvdelen af glæden ved god vin er at dufte til den (Foto: Eleonora Roar).

Af årsager, jeg ikke helt kan afklare, fik jeg pludselig lyst til at fortælle lidt om mit forhold til vin.

Jeg håber, du har lyst til at læse med, og at du selv også har lyst til at dele nogle af dine vinoplevelser med mig i en kommentar. <3

Her er 21 fun facts om mit forhold til vin

1. Jeg var faktisk 25 år gammel, før jeg lærte at elske vin.
2. Den første vin, jeg for alvor nød, var en Muga fra Rioja.
3. I dag er spanske vine mine foretrukne meget skarpt efterfulgt af italienske vine, hvis man ellers kan generalisere virkeligt voldsomt. Men det afhænger i utroligt stor grad af måltidet.

4. Jeg er lidt som Miles i ‘Sideways’. Jeg ER bare ikke glad for Merlot.

Tre restauranter du ikke må misse i Rom

 

5. Til gengæld synes jeg inderst inde, at Pinot Noir er overvurderet (men det tør jeg egentlig ikke sige af frygt for at blive udsat for spot og spe).
6. Mine spanske favoritområder er Priorat og Ribeira del Duero.
7. Mine røde yndlingsdruer er Garnacha, Temperanillo, Nebbiolo og Sangiovese.

8. Jeg har ikke noget særligt godt vinvokabularium – jeg er med andre ord ikke ret god til at sætte ord på vin i stil med ‘læder’, ‘tobak’ og ‘slidt sadel tilhørende rusten damecykel, der har stået mindst en time i middagssolen efter at være blevet pisset på af fransk bulldog’.

OPSKRIFT: Penne med langtidsbraiserede svinekæber

9. Jeg er sådan cirka 420 gange gladere for rødvin end hvidvin.
10. Jeg foretrækker som regel en god Prosecco, Cava eller Franciacorta frem for Champagne.
11. Den dårligste vin, jeg har drukket, var på et all-inclusive hotel på Gran Canaria tæt efterfulgt af egyptisk vin.
12. Jeg drikker typisk et enkelt glas vin til aftensmaden – eller rettere halvdelen, mens jeg laver maden.
13. Den er god nok. Livet er for kort til dårlig vin.
14. Jeg har kæmpe respekt for de folk, der kan sammensætte en god vinmenu, der passer til retterne. Blandt de bedste wine-pairings, jeg har fået det seneste år, var menuerne på Brace, Térra og ikke overaskende på Alchemist.

15. Jeg kan helt generelt bedst lide vine med masser af knald på smag og alkohol – med mindre de serveres til en virkelig subtil fiskeret for eksempel.

16. Jeg får af en eller anden grund langt mindre tømmermænd af rødvin end af øl.
17. Det kan få mig til at droppe en restaurant, hvis jeg finder ud af, at der ikke er en vin, jeg vil have, på menuen.
18. Jeg drikker somme tider rosé, når der er sommer. Men mest fordi andre gør det. Skal det endelig være rosé, så skal det være i form af bobler.
19. Jeg har endnu til gode for alvor at blive gode venner med orangevine.
20. Jeg kan sagtens finde lækre naturvine, men oftest foretrækker jeg den klassiske fremstillingsmetode – altså smagen af den.
21. Jeg er virkelig ikke noget geni til blindsmagning, men jeg klarer mig oftest rimeligt okay, når det gælder primært spanske vine.
Hvad med dig? Hvordan er dit forhold til vin? Og synes du, jeg er helt håbløs med mine preferencer? 😀

1 kommentar

  • VenterPaaVinBlog

    Jeg er mindst 420 x gladere for rødvin end hvidvin – hvis ikke 100 😀 Skal den være lys, vil jeg ha’ bobler i – cava, cremant, prosecco eller champange, så er jeg klar. Bare det er Brut, Seco eller Demi – dolce kan jeg ikke få ned.
    Men i rødvinkategorien er Tempranillo, Zinfandel, Primitivo og Ripasso favoritter, men jeg er absolut ikke for fin til en papvin i en snæver vending 😛
    Vinsnob bliver jeg aldrig.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smidt ud af uddannelsen