Ceviche med laks og blomkål

Spaghetti med kantareller, portobello og pancetta

Spaghetti med kantareller, portobello og pancetta

Ciaooooo amici!

Så er det endegyldigt farvel til sommeren, og vi går nu mod koldere og vådere tider. Det kan man jo godt lægge sig ned og græde lidt over – eller man kan tage ja-hatten på og i stedet glæde sig over, at det er en tid, hvor vi ikke blot går en masse fyldige og hjertevarme retter i møde, og hvor naturen nu velsigner os med noget af det bedste, der findes.

LÆS OGSÅ: Spaghetti med meget lækker svampesauce

Nemlig svampe.

Til denne ret kan du bruge alle mulige forskellige svampe med forskelligt resultat, men kantareller og portobellosvampe er bare dejligt taknemmelige, og skulle du være så heldig at finde gode rørhatte – herunder Karl Johan – så brug endelig dem sammen med.

Følg mig her på Insta

Nuvel (jeg har altid drømt om at bruge det udtryk). Lad os komme i gang.

Først steger du din pancetta affumicato (røget italiensk bacon) eller din danske af slagsen, indtil stykkerne er gyldne, men ikke helt hårde.

Tag dem af panden og sauter så svampestykkerne i fedtstoffet og evt lidt smør, hvis det er for tørt.

Giv dem lidt salt og sort peber og lad dem stå i panden sammen med pancettastykkerne, som du hælder tilbage.

Æggeblommerne piskes sammen, mens du sætter spaghettien i kog. Kog dem al dente i rigeligt vand.

LÆS OGSÅ: Tre restauranter du ikke må misse i Rom

Rør pastaen ned til svampene og pancettaen og få fordelt fedtstoffet.

Skru op på halv varme og tilsæt æggeblommerne. Rør rundt med to skeer, indtil det er blevet cremet, men før det er blevet til røræg.

Dernæst giver du det en god sjat friskkværmet peber og din pecorino romano. Lige som en carbonara.

Dejligt let og en populær ret hos børn.

Buon appetito!

Følg mig her på Facebook <3

Det skal du bruge til spaghetti med kantareller, portobello og pancetta

(4 pers)

500 g spaghetti

300 g. pancetta eller bacon skåret i tern

300 gram portobellosvampe og kantareller

10 æggeblommer (pasteuriserede er helt fint)

Sort peber

Pecorino romano eller Parmigiano Reggiano

LÆS OGSÅ: Rigatoni al sugo di coda (oksehaleragout)

Spaghetti med kantareller

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ceviche med laks og blomkål