Kebab med kylling - så lækker

Jomfruhummere i teriaki, lime og koriander

Jomfruhummere i teriaki, lime og koriander

Jomfruhummere i teriaki, lime og koriander

Jomfruhummere er helt geniale. Altså måske ikke sådan rent intelligensmæssigt, men derimod smagsmæssigt. Hvis du kan få fat i nogle, der er helt friske, kan jeg virkelig anbefale, at du prøver denne lækre lille servering af. Mine fik jeg fat i i Viben Fiskehus, der ligger på Værnedamsvej.

Det er sandsynligvis det letteste, du kommer til at lave hele ugen. Og de kan enten grilles, bages eller steges.

Jeg valgte det sidste.

Jeg håber, du vil følge mig her på Insta

Først marinerede jeg dem en times tid i en presset limefrugt sammen med teriakisauce, chiliflager, presset hvidløg (1/2 – 1 fed per jomfruhummer) samt olivenolie og hakket koriander.

Dernæst stegte jeg dem ved mellemhøj varme i smør i cirka fire minutter på hver side. De må ikke få for lidt, og de må ikke blive tørre.

Når de er flotte og røde og en lille smule brankede af sukkeret i teriakisaucen, der har karamelliseret hvidløgene, tager du dem op og spiser dem, som de er med et godt brød til, som du kan dyppe i det snask, der kommer ud af dem. Det smager himmelsk.

God fornøjelse.

Det skal du bruge til jomfruhummere i teriaki, lime og koriander

2 jomfruhummere per pers. (forret eller tapa)

2 spsk teriakisauce

3 store fed hvidløg

En håndfuld frisk koriander

Olivenolie

Salt

Sort peber

1 limefrugt

Chiliflager

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kebab med kylling - så lækker