Fiskefilet med sprøde bådkartofler og hjemmerørt remoulade

9 ting jeg ville gå til valg på

Niklas Roar

Stem på Liste FoodRoar. Foto: Ploug-fotografi.dk

Folketingsvalget nærmer sig, og jeg har fået lyst til at nævne et par ting, som har betydning for mig, når jeg skal sætte mit kryds.

Som så mange andre finder jeg ikke et parti, der repræsenterer alle mine synspunkter og værdier, så hvis jeg en dag (gud forbyde det) skulle gå ind i politik, så ville disse punkter være på dagsordenen.

Jeg har desværre ikke det, der skal til for at blive politiker. Jeg hader at skabe uvenner, og jeg bliver ofte i tvivl og kan tilmed finde på at lytte til eksperters argumenter og ændre mening, hvis bevisførelsen er tydelig. Og mon ikke også jeg har for mange lig i lasten. Og laster i det hele taget …

Men her er alligevel

9 ting jeg ville gå til valg på


1. En familiepolitik, der tilgodeser børnene. Ingen er i dag så pressede som landets børnefamilier. At have fuldtidsarbejde samtidig med at børn skal afleveres alt for tidligt i institutioner, der er pressede af for lav bemanding og politisk pres, er beskæmmende for et velfærdssamfund som det danske. Giv børnefamilierne og især børnene luft i hverdagens stress.

Lad os nu lytte til de eksperter, der siger, at børn ikke skal i institution i en for tidlig alder, og lad os afsætte en helvedes masse penge til gode pædagoguddannelser og flere pædagoger per barn.

LÆS OGSÅ: Overraskende DNA-test: Kan du gætte min oprindelse?

2. En miljø- og fødevarepolitik der tager fremtiden alvorligt. Vi kan ikke blive ved med at drive rovdrift på kloden og svine løs, som vi har gjort i årtier. Omlæg hele lortet til økologisk landbrug og sørg for ordentlig dyrevelfærd. Dyrene smager også markant bedre, når de ikke er blevet stresset. That’s a fact!

3. Humanismen tilbage i dansk politik. Vi har forskellige forudsætninger her i livet, og vi skal sørge for at skabe et fællesskab og et sammenhold i det at være dansker i stedet for splittelse og et ‘mig’ og ‘de andre’. Lad os tale ordentligt til hinanden og om hinanden og skabe tillid og respekt.

LÆS OGSÅ: Mine 10 målsætninger for 2019

4. Ultimative krav til alle de store multinationale virksomheder, der ligesom i Olsen-banden altid skummer fløden, mens småsvindlerne bliver taget. Om det er bilindustriens svindel med dieselmotorer, bankernes hvidvask eller finanshusenes skumle investeringer, så skal det have store økonomiske konsekvenser. Det er det eneste sprog, der er til at forstå hos aktionærerne og på direktionsgangene.

5. Bedre forhold for små erhvervsdrivende. Flere initiativer, der gør det lettere at blive iværksætter.

6. Direkte frakendelse af kørekort og konfiskation af køretøj for folk, der kører på en måde, så andres liv bringes i fare. Særligt skærpende omstændigheder i bymæssig bebyggelse, og hvor der færdes børn.

7. Større fleksibilitet på arbejdsmarkedet. Lad det i højere grad være op til den enkelte, hvor mange timer man ønsker at arbejde.

8. Flere penge til uddannelsesinstitutionerne. De unge er vores fremtid. Og et land som det danske har kun viden og kreativitet som fremtidens råvarer.

9. Nultolerance over for hadefuld adfærd og opfordring til hadefulde gerninger uanset politisk, religiøst og etnisk tilhørsforhold.

LÆS OGSÅ: De 11 mest udfordrende ting ved at instagramme

Jeg skal nok komme i tanker om mange flere punkter. Men disse var de første, der faldt mig ind. Skriv endelig, hvad du tænker herunder. Og lad os blive i den gode tone, tak. Også selv om det er politik. Det trænger vi til. <3

#fv19 #dkpol

1 kommentar

  • Tine

    Tak!
    Gode tanker, og jeg kan fuldstændig tilslutte mig.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fiskefilet med sprøde bådkartofler og hjemmerørt remoulade