Pizza bianca med spinat, portobello og bøffelmozzarella

Fiskefilet med sprøde bådkartofler og hjemmerørt remoulade

Fiskefilet med sprøde bådkartofler og hjemmerørt remoulade

Fiskefilet med sprøde bådkartofler og hjemmerørt remoulade

Jeg elsker fisk. Og jeg er endda så heldig, at det samme er tilfældet for mine to piger. For fisk er jo ikke blot lækkert, men også sundt og fuld af en masse ting, som er gode for både børn og voksne.

Jeg køber tit fisk med hjem. På det seneste er der kommet en ny bestyrer nede i Viben på Værnedamsvej, som virkelig tager kvaliteten alvorligt, og derfor er jeg blevet fast gæst i fiskebutikken, når jeg alligevel er på vej hjem fra gymnasiet eller fra min store datters skole.

Følg mig her på Insta

I fredags lavede jeg denne lækre servering, som vel egentlig er lidt af en klassiker. Den er med noget nær statsgaranti et hot hos både børn og voksne.

Sådan laver du fiskefilet med sprøde bådkartofler og hjemmerørt remoulade

Først skrællede jeg kartoflerne og skar dem i både. De blev vendt i olivenolie, salt og peber og kom i ovnen ved 200 graders varmluft i cirka 40 minutter.

Remouladen – eller rettere den remouladeinspirerede dip – lavede jeg hurtigt. Først rørte jeg en grundmayonnaise. Men du kan også bare bruge eks. Hellmann’s

Dernæst blandede jeg en 2 tsk. Dijonsennep i samt en spiseske af en sød sennep fra Sverige, der hedder Johnny’s. Du kan bare bruge en dansk sød sennep eller helt udelade den.

LÆS OGSÅ: De 11 mest udfordrende ting ved at instagramme

Så blev der blancheret blomkål, som blev finthakket samt finthakkede syltede agurker. Kapers gør også underværker.

I med hakket persille og citron og 1 tsk gurkemeje for farvens skyld. Smag til med salt og peber.

Her er FoodRoar på Facebook

Fiskefileten – jeg brugte kulmule, som ikke er ret dyr, men smager fremragende – blev vendt i først et pisket æg, og dernæst i en blanding af rugmel, salt og peber.

Steg dem nænsomt i en blanding af olivenolie og smør. Og for at parafrasere den klassiske linje – brug nu riiiigeligt af det.

Lad dem blive smukt gyldenbrune og dup dem af. et par minutter på hver side. De må ikke få for meget. Det må fisk aldrig.

Server med friskpresset citron. <3

Det skal du bruge til fiskefilet med sprøde bådkartofler og hjemmerørt remoulade

(4 pers – heraf to børn)

600 gram filet af kulmule

Olivenolie el. smør

Rugmel, salt og peber

Citron

1 æg

1 kilo kartofler

Mayonnaise (sådan rører du din grundmayonnaise)

Dijonsennep

Vegetabilsk, neutral olie

Hvidvinseddike

Syltede agurker

Blomkål (blancheret)

Persille

Evt. gulerødder

Evt. kapers

Gurkemeje

Fiskefilet med sprøde bådkartofler og hjemmerørt remoulade

1 kommentar

  • Rikke T

    Det ser da bare så hamrende lækkert ud!!
    Jeg har købt 1 kg kulmulefilet med skind – halvdelen ligger nu i fryseren. Den anden halvdel blev fuldstændig flået fra hinanden, da jeg forsøgte at tage skindet af med en kniv/fingre/saks/tænder etc. Det sidder S….. godt fast! Er der et trick, eller skal man bare lade være med at købe det med skind en anden gang?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pizza bianca med spinat, portobello og bøffelmozzarella