Spaghetti pomodoro med pølser og aubergine - ny børnefavorit

Oksebryst med mos – en rigtig søndagsret

Oksebryst og mos

Oksebryst med mos

Det er sjovt, som tiden kan ændre sig. Da jeg var yngre, stod søndagen næsten altid på enten tømmermænd og/eller fodbold. Som regel spillede vi enten kamp tidligt på dagen, eller vi drenge mødtes bare i enten sportshal eller på fodboldbanen og hyggespillede. Om eftermiddagen var der så mere bold, hvor jeg enten gik i Parken eller stenede ud foran fjerneren.

Og så fik jeg børn.

Følg mig her på Instagram

I dag er der ikke så meget tid til vennerne, så fodbolden fylder ikke ret meget i mit liv mere. Men til gengæld bliver ingen herhjemme sure, når jeg bruger tid på mad. Især ikke mine gryderetter, som jeg i al ubeskedenhed har lidt af et talent for (når nu jeg aldrig blev udtaget til fodboldlandsholdet …).

Denne er altså ingen undtagelse. Den smager fortrinligt – ikke mindst sammen med en god kartoffelmos. Du kan også servere den med ris.

Følg mig her på Facebook og få flere tips og tricks til aftensmaden

Sådan laver du smørmørt oksebryst med mos

Først gnider du kødet med salt og peber og bruner det på alle sider i smør.

Dernæst tager du det op og sauterer alle rodfrugterne i samme gryde.

Når de er bløde, så kommer du kødet tilbage i gryden og hælder cirka en flaske rødvin i. Det behøver ikke at være din bedste flaske …

PRØV OGSÅ: Osso buco – her er gryderetternes konge

Når det er reduceret lidt, så hæld vand ned i gryden, så kødet så vidt muligt er dækket og tilsæt din fond/bouillonterninger samt laurbærblade og rosmarin samt tørret chili.

Lad det simre på halv varme, mens du gradvist skummer fedt og urenheder væk.

Lad det herefter simre ved lav varme i mindst tre timer – gerne uden låg, så smagen bliver mere koncentreret.

Smag til med salt og sukker og server med kartoffelmos eller peberrodsmos.

PRØV OGSÅ: Skovhusgryde til hele familien

Oksebryst med mos

Det skal du bruge til smørmørt oksebryst med mos

1 oksebryst

1 flaske rødvin

Tilsvarende mængde vand

1 gulerod

1/2 knoldselleri

2 løg

1 pastinak

2 laurbærblade

Et par kviste rosmarin.

To stk. oksebouillon (eks. Fond du Chef fra Knorr)

1/2 tsk tørrede chiliflager

3 tsk sukker

LÆS OGSÅ: 33 ting der kan irritere mig grænseløst

Salt

1/2 tsk peberkorn

peber

Kartoffelmos:

Sådan laver du en god kartoffelmos

Oksebryst med mos

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spaghetti pomodoro med pølser og aubergine - ny børnefavorit