Vind gavekort til de lækreste burgere

Boller i pærekarry

 Boller i pærekarry

Jeg kunne også kalde dette blogindlæg ‘Sådan bliver du populær’. For oftest når jeg vil have mine børn og min kones fulde accept og kærlighed, så går vejen dertil gennem maverne. Og blandt de mest efterspurgte retter herhjemme er spaghetti carbonara samt boller i karry.

Følg mig her på Instagram

Men jeg er jo en mand, der godt kan lide at eksperimentere, og det er efterhånden blevet til flere forskellige varianter over samme temaer – ofte med meget forskellig smag. Og de bedste af eksperimenterne ender her på bloggen i håb om, at netop du, kære læser, vil prøve dem af.

Denne gang har jeg valgt at flytte lidt rundt på nogle ting i disse …

Boller i pærekarry

Først varmer du smør op og tilsætter kanelstang, laurbærblade, peberkorn, karryblade, nelliker, grønne kardemommekapsler og chiliflager, hvis du gene vil have det stærkt.

Find mig på Facebook

Dernæst karrypulver som du lige giver et halvt minut i fedtstoffet, før din blanding af ingefær og hvidløg. Denne gang brugte jeg en færdigblanding, som man kan få hos de fleste grønthandlere.

LÆS OGSÅ: Kylling i karry

Når smagene er trukket ud, kommer du revet fintrevet pære i – uden skal.

Og så er det i med kokosmælk og fond. Lad simre under låg. Smag til med salt og

Bollerne blandes af kødfars (kylling eller svin) og så revet gulerod og spidskål for at lokke nogle grøntsager i børnene. Jo finere det er revet, jo bedre gider de at spise det. Mine elskede dog disse, selv om jeg nok skulle have været mere grundig.

Og så salt og peber. Smag til med hvidvinseddike for at give lidt syre.

Form boller og læg dem ned i saucen og lad dem simre med i mindst 10 minutter. Du kan også stege dem først, men så før du ikke smagen fra bollerne ud i saucen.

Pil gerne kanelstang, laurbærblade, nelliker og de grønne kardemommekapsler fra før servering.

Server med basmatiris.

Til boller i pærekarry skal du bruge

Til bollerne

800 gram hakket kød (her har jeg brugt kylling, men du kan også bruge svin eller en blanding af kalv og gris)

2 gulerødder

1 håndfuld revet spidskål (eller anden fast kål)

Salt og peber

Til saucen

2 dåser kokosmælk

2 meget modne og bløde pærer (har desværre ikke styr på sorterne, men man kan få dem i de fleste supermarkeder. Må bare ikke være hårde)

1 tsk nelliker

1 kanelstang

1 lille tsk peberkorn

2 spsk karrypulver (gerne Bombay)

3 laurbærblade

(1 tsk chiliflager)

1 tsk karryblade

Ca. 8 grønne kardemommekapsler

1 spsk ingefær- og hvidløgspasta

1½ bæger koncentreret hønsefond (jeg bruger bare Knorr Fond du Chef)

2 tsk hvidvinseddike

(evt 2 spsk sød chilisauce) ellers 2 tsk sukker.

Boller i pærekarry

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vind gavekort til de lækreste burgere