Vinterens bedste gryderet

Kylling i spicy tomatsauce

Kylling i tomatsauce

– Faa-ar! hvad skal vi spiiiiise. Jeg er suuuulten. Sådan lyder det nogenlunde hver dag, og der er gange, hvor jeg ganske enkelt bare må svare: Det skal jeg lige se på. Jeg ved faktisk ikke, hvad vi har i køkkenet.

Følg mig her på Instagram

Svaret kom tre minutter efter, hvor Nemlig-manden bankede på døren. Jeg havde ikke selv stået for indkøbet, hvilket altid bekymrer mig. Til gengæld kan jeg være sikker på, at sådan cirka samtlige varer er økologiske, når min kone har købt dem.

Lykkeligvis lå der en kylling i de mange poser, og spørgsmålet var så, om jeg skulle grydestege den, koge den eller smide den i ovnen.

Jeg vurderede, at jeg ville gå efter en grydeløsning, og da mine børn elsker tomatsauce i alle afskygninger, så var det vejen at gå.

Er du enig? Her er 10 madvarer jeg virkelig ikke bryder mig om

Hvordan lavede jeg så Kylling i spicy tomatsauce?

Først parterede jeg dyret og gned skindet med salt, peber og lidt chili, før jeg brunede stykkerne i olivenolie.

Dernæst tog jeg stykkerne op, delte et løg midt over og sauterede det i fedtstoffet sammen med tre hele, knuste fed hvidløg.

Jeg lagde kyllingestykkerne tilbage i gryden og hældte en pæn sjat hvidvin derned og lod en del fordampe.

LÆS OGSÅ: Din lynguide til bloggersprog

Endelig hældte jag tomatpassata og flåede tomater i samt vand og hønsefond. Dernæst timian, champignon og laurbærblade. Og så to tsk chilipulver. Eller alternativt 1-2 friske chilier i skiver. Og så måske 10-15 hele sorte peberkorn. Læg låg på.

LÆS OGSÅ: 33 ting der kan irritere mig grænseløst

Efter en halv time kom en halv, skivet courgette i. Jeg kan godt lide, at der stadig er lidt bid i den. Tag derefter låget af, så saucen reducerer.

Smag til med salt, sukker og balsamico og evt vineddike for at tilsætte syre.

LÆS OGSÅ: Kylling i karry

Den fik en lille times tid.

Jeg serverede den med ris og ristede brødskiver og dryssede med persille. Og ja, ungerne elskede den. Også selv om der var lidt chili i. 🙂

Kylling i spicy tomatsauce

Til kylling i spicy tomatsauce skal du bruge

1 økologisk kylling

1 karton tomatpassata

1 dåse flåede tomater

1 løg

3 fed hvidløg

1 glas hvidvin

2 terninger hønsebouillon eller tilsvarende flydende fond

1-2 glas vand

3 laurbærblade

200 gram portobellosvampe eller champignon

1 tsk sukker

2 tsk balsamico

1/2 courgette

1 lille bundt timian

2 tsk chilipulver – du kan også lægge friske chilier i i skiver

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vinterens bedste gryderet