Sådan laver du den lækreste øko-konfekt

Lækker wok med ribeye

Wok med ribeye

Jeg ved godt, at det er juletid. Men når sandheden skal frem, så er jeg egentlig ikke så god til at orientere mig efter årstiderne og højtiderne. Jeg er ekstremt behovsstyret, og når jeg får lyst til noget, så skal jeg bare ha’ det (hvilket nogle gange kan drive min kone til vanvid, men lad nu det ligge).

Få masser af personlige stories her på Insta

Den anden dag handlede mine pludseligt opståede lyster dog om asiatisk mad. Jeg fik en utrolig trang til sprødhed og eksotiske smage, og da jeg samtidig dagen inden havde købt to ribeyebøffer på tilbud, så var vejen til smagshimmelen allerede ved at være brolagt.

Det er i min optik en fejl, at mange ofte bruger trist kød til eksempelvis asiatiske retter – herunder wok – da det netop er helt afgørende, at det smager af meget og ikke er sejt. Lad mig således lige understrege, at det gode oksekød ikke kun er beregnet til bøffer. Det er denne ret et godt eksempel på.

Følg mig her på Facebook

Sådan laver du wok med ribeye

Først skærer du bøfferne i strimler og lægger dem ned i en marinade bestående af soya, østersauce, sukker, lime, hvidløg og chili.

Lad dem ligge mindst i et kvarter (gerne natten over) og skær i mellemtiden spidskål i strimler samt peberfrugt, chili og citrongræs.

Wok med ribeye

Hæld neutral olie op i din wok og læg kødet på, når olien er meget varm. Stir-fry kødet, indtil det er brunt, hvorefter alle grøntsager kommes i. Kødet skal ikke være gennemstegt. Det går lynhurtigt. Grøntsagerne skal kun have ganske kort tid. I med østersauce samt sød chilisauce og smag til. Evt med salt og peber. Vær opmærksom på, at soyaen fra marinaden er salt.

LÆS OGSÅ: Thaicurry med kylling og sød basilikum

Drys med koriander og spis direkte sådan eller med jasminris. Husk at du ikke kan spise citrongræsset.

DET er let mad!

Hvad skal jeg drikke til? Well, det er ikke rigtig vinmad, så jeg ville nok anbefale, at man går ølvejen. Og hvorfor så ikke nuppe en øl med det vidunderlige navn GIRLS ARE AWESOME, for de er de jo. Denne er BLONDE, selv om jeg holder af både blondiner og brunetter. 😉

Til lækker wok med ribeye skal du bruge

Oksekød (helst ribeye) – 50-100 g per person

Spidskål – 1/2 hoved

Peberfrugt – 1 stk

Chili – 1 stk

Citrongræs – 1-2 stængler

Koriander

Soyasauce – 3 spsk

Østersauce – 2 spsk

Sød chilisauce 2 spsk

Sukker – 1 tsk

Lime (kan også bruge citron) 1 stk

Hvidløg – 2 fed

LÆS OGSÅ: Thai Beef Salad – sprød, sund og lækker

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan laver du den lækreste øko-konfekt