Cremet linguine med laks og asparges

Sådan laver du den lækreste øko-konfekt

Konfekt Lidl WH Wassim Halal Jul julemad

Konfekt

 

Nu må du ikke få kaffen galt i halsen, kære ven. For hvis du bare kender det mindste til mig, så ved du også, at jeg aldrig før i bloggens eksistens har skrevet om det søde køkken.

Jeg har ikke selv nogen ret sød tand, så når det endelig skal være, så skal det være ordentligt. Jeg kan nemlig bedst lide de lidt ‘voksne’ smage.

Følg mig her på Insta

Skæbnen ville imidlertid, at den aarhusianske mesterkok Wassim fra Michelinpræmierede Frederikshøj i samarbejde med Lidl har udsendt en virkeligt lækker serie af primært økologiske produkter, som jeg netop har fået fingrene i. WH-serien er en del af supermarkedskædens sats på at løfte produktkvaliteten betydeligt, og alle jer, der følger mig her, ved hvor meget jeg går op i netop kvalitetsprodukter. Det er lige præcis sådan noget, der kan få mig til at vælge det ene supermarked frem for det andet.

Foruden de søde varer som marcipan, nougat og chokolade, er der i produktserien også mel, fisk og kylling. Alt sammen økologisk og af ypperste kvalitet. Blandt andet købte jeg en økokylling fra Wassim Halals serie  ved samme lejlighed til en hund. Så gider man fandeme godt at vælge økologi og dyrevelfærd hver gang!

FØLG MIG HER PÅ FACEBOOK

Lad nu det ligge. På forhånd var jeg lidt bekymret for, hvordan det skulle gå med konfekten. Så jeg brugte min kones opskrift og frygtede det værste. For der var mange ting, der kunne gå galt undervejs. Men bloggerguderne var med mig, og alt gik næsten som smurt. Og heri ligger hele min pointe. Når jeg kan lave denne konfekt, så kan alle lave den.

Sådan laver du konfekten

Først tager du cirka 150 gram økologisk marcipan og lægger den på et stykke bagepapir. Læg så et andet stykke ovenpå og rul det ud til en flad ‘pizza’. Hvis ikke du lægger bagepapiret ovenpå, klistrer marcipanen fast til kagerullen. Jeg har også hørt om folk, der bruger flormelis i stedet.

Skær den lidt til, så den er relativt firkantet.

Dernæst skal din lækre nougat på. Jeg fik at vide, at det var et smart trick at bruge en varm kniv, som enten lige havde været i opvaskeren, eller som var overhældt med kogende vand og derefter tørret. Sandheden var dog, at det ikke hjalp nævneværdigt. Skrab det henover, så al marcipanen er dækket på nær kanterne.

Rul det så meget forsigtigt til en pølse, og pas på der ikke opstår luftlommer i begyndelsen. Luk det derefter med dine fingre og gnid det sammen. Det samme i enderne.

Lækker, mørk flydende chokolade

I mellemtiden har du varmet din mørke overtrækschokolade i et vandbad, som du så pensler henover i lange fine strøg. Jeg dryssede straks efter (det må nemlig ikke tørre) med hakkede mandler og frysetørrede hindbær.

Dernæst husker jeg noget med, at kageguruen over dem alle, Mette Blomsterberg, havde et eller andet trick med at give chokoladen et chok, så konfekten blev blank og ikke mat. Den fik således en tur i fryseren, før jeg tog den ud og var klar til at sætte tænderne i den.

Jeg håber, du får lyst til at prøve den af. Det smagte sååå lækkert. Endda for sådan en som mig, der ikke spiser ret meget sødt. Jeg kan dog ikke tage æren for det, for de klarede råvarerne for mig. Dem kan jeg virkelig helhjertet anbefale. Jeg har tidligere grinet lidt af det der med, at ‘Lidl overrasker’. Men det var i den grad en positiv overraskelse.

Husk at du lige så godt kan lave flere konfektruller, når du først er i gang. Prøv også med hvid overtrækschokolade.

Til konfektruller skal du bruge
(per rulle)

Cirka 150 gram marcipan

Cirka 80 gram nougat

Cirka 80 gram mørk chokolade

Mandler

Frysetørrede hindbær

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cremet linguine med laks og asparges