Burger med hjemmehakket højreb

Cremet linguine med laks og asparges

Linguine med laks

 

Linguine med laks

Nogle af mine livretter er super simple. Og uden at kalde denne ret decideret italiensk, så er den i hvert fald italiensk-inspireret. Og hvis der er noget, italienerne kan – hvis vi ellers ser bort fra vilde gestikulationer, lækkert design og fodboldspillere, der kan rulle rundt i smerte i timevis, når deres hold er foran, så er det netop den meget enkle kogekunst, hvor hver enkelt råvare får lov at tale for sig selv.

Vil du være med på Insta?

Denne ret er således ingen undtagelse. jeg har for min børns skyld valgt at bruge et par tilføjelser, som enhver syditaliener med respekt for sig selv ville have skyet som pesten. Men mere om det senere.

LÆS OGSÅ: Smørstegt laks med jordskokkecreme

Ganske kort skærer du din lakseside ud i ‘bøffer’. Dem salter du med havsalt og peber og steger dem på skindsiden i en blanding af smør og olivenolie. Giv dem også kort tid på de andre sider.

Laksen må ikke få for meget, og det gør ikke noget, at den er lidt rosa inderst.

Kog din linguine meget al dente. Det er en slags flad spaghetti, som italienere bruger til fisk og skaldyr. Du kan i mangel af bedre godt bruge spaghetti.

Linguine med laks

Tager kun 15 minutter

Tag laksen op og fjern skindet.

Pil det derefter i mundrette stykker. Det må gerne være rustikt.

Lynsteg dine asparges i fedtstoffet fra laksen og hæld derefter en dl piskefløde i samt 1/3 fiskebouillonterning eller – bedre – en lille smule fiskefond.

Hæld dine linguine ned i ‘saucen’ og blandt det godt sammen med laksen og aspargesen. Pres herefter en halv citron over og smag evt til.

Det tager sammenlagt 15 minutter. 🙂

DENNE HVIDVIN FRA GIRIBALDI GAVI I PIEMONTE VIL STÅ GODT TIL LAKSEN –  Set hos Winefamly.dk

Linguine med laks

Til linguine med laks skal du bruge

150 laks per person – vigtigt at den er god og helt frisk. Eksempelvis Islandsk eller færøsk.

Linguine (en slags flad spaghetti, som italienere bruger til fisk og skaldyr)

Asparges

Olivenolie – GOD (prøv denne fra Anfosso)

Smør

Salt og peber

Citron

Piskefløde

Fiskebouillon

 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Burger med hjemmehakket højreb